Elitserien: Efterlängtad seger för Vetlanda

I säsongens sjätte match blev det äntligen seger för Vetlanda, men Gripen gjorde det inte lätt smålänningarna. Joakim Andersson tremålsskytt i matchen som slutade 4-2.

Vetlanda var storfavoriter till segern, men ett lag som tappat ledningar tappar också en del självförtroende. Vetlanda höll hela vägen och har nu åter kontakt med slutspelsstriden.

Matchens första mål och Vetlandas ledning dröjde ända till slutet av första halvlek. Målet gjordes av Joakim Andersson. Andra målet kom inte förrän efter 20 minuter in i andra halvlek. Målet kom på straff och Jocke var målskytt igen.
Johan Löfstedt ökade på till 3-0 på en hörna fem minuter senare innan Joakim Andersson ökade på till 4-0.
Matchen var avgjord men Gripen skulle få till ett par snabba mål i slutminuterna och ända ge nerv i matchen. Målen gjordes av Adam Rudell och Johan Grahn. Med tilläggstid hade Gripen två minuter på sig att göra två kvitteringsmål, men så blev det nu inte. Noterbart är att Gripen vann hörnstatistiken med 14-8 men det var Vetlanda som gjorde det enda målet på hörna.

För Vetlanda väntar härnäst Villa i Lidköping medan Gripen tar sig an Västerås redan på tisdag.

Vetlanda – Gripen Trollhättan 4-2 (1-0)
Hörnor: 8-14 Hörnmål: 1-0
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Utvisningar, VBK: 2×10 GBK: 1×10
Domare: Adam Jokinen
Arena: Sapa Arena