Elitserien – Kan sprickan tätas?

Edsbyns IF

Uppdaterad: Christoffer Edlund saknas i kvällens match mot Edsbyn. Christoffer finns inte med i den officiella laguppställningen.

Elitserien rullar vidare med den sjätte omgången. Där en topptrio har möjlighet att utvidga en spricka ned till övriga lag. Edsbyn har i kväll möjlighet att förhindra att så blir fallet då man tar emot serieledande Sandvikens AIK. SAIK har liksom Vänersborg och Villa en match mer spelad men har också mött båda lagen. I fjol blev det knapp 4-3-seger gästande SAIK när lagen möttes i byn. Edsbyn behöver definitivt lägga på en eller ett par växlar jämfört med matchen mot Tellus senast.
Västerås spelar i kväll en mycket viktig borta match mot Gripen. Med fyra poäng är man sex poäng efter serieledarna. Gripen väntas förstås inte ha någon som helst chans mot Västerås där man kan gissa att det kan bli något av en ketchupeffekt vad gäller VSKs målgörande i kväll med tanke på söndagens match.
Västerås har haft en tuff säsong så här långt med ideliga skador. Nu är Ted Bergström åter tillgänglig för mästarna. Ted skadade sig i sin landslagscomeback mot Finland tidigare i höst.

Vinner Sandviken i kväll och Villa vinner mot Vetlanda och Vänersborg mot Hammarby samtidigt som Bollnäs slår Broberg. Ja då har den begynnande sprickan mellan övriga lag och topptrion vidgats med fyrapoängsförsprång till tabellfemman. Men segrar för Vetlanda och Hammarby är den begynnande sprickan redan tätad.

Tillberga möter Tellus och Kalix tar emot Sirius. Två viktiga matcher för lagen för fortsatt vara med kring slutspelsstrecket.

onsdagens matcher
Bollnäs-Broberg
Kalix-Sirius
Tillberga-Tellus
Vänersborg-Hammarby
Villa-Vetlanda

Läs också