Allsvenskan: Nässjö vann toppmatch i söder – Örebro toppar i norr!

Nässjö som vann den allsvenska södergruppen i fjol tog emot fjolårets serietvåa Boltic. Nässjö vann men det blev en knapp seger trots 5-1-ledning. Boltic var så när att hämta in underläget och var i underläge 6-5 innan Nässjö punkterade matchen med 7-5 genom Viktor Lindqvist som blev tvåmålsskytt i matchen. Mattias Wenstedt tremålsskytt för Boltic. Nässjö är fortsatt obesegrade efter tre matcher medan Boltic har inlett med tre raka förluster. Drygt 300 åskådare fanns på plats i Stinsen Arena.

Även Frillesås är fortsatt obesegrat efter tre omgångar. I årets hemmapremiär blev det klara 8-2 mot Lidköpings AIK. Mattias Johansson, Victor Wareborn och Fredrik Johansson tvåmålsskyttar för Frillesås. LAIK har haft en blytung inledning av allsvenskan med idel förluster och hela 17 mål i negativ målskillnad.

Blåsut slog Katrineholm med knappa 4-3. Båda lagen väntas återfinnas i nedre regionen av den allsvenska södergruppen. Således en viktig seger för Blåsut i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt. Olle Berglund tvåmålsskytt för Blåsut som vände 0-2 till seger och de första poängen för säsongen.

Örebro SK toppar norrgruppen

I norrgruppen fortsätter Örebro SK att vinna. På lördagen blev det seger med 5-2 över Falu BS inför drygt 300 åskådare. Falu BS gick upp till 0-2, men Örebro vände underläget till ledning med 4-2 före halvtidsvila. Förlusten för Falu BS var säsongens första för dalmasarna. Andreas Ingemarsson tvåmålsskytt och svarade även för ett assist.

Borlängelaget P&L City tog sig upp på tredje plats efter 6-2 borta mot Haparanda. Avgörande kom i början av andra halvlek då man gick från 0-1 till 0-4 på femton minuter. Pekka Rintala tremålsskytt för Peace & Love City.

Ljusdal fortsätter att vinna i norrgruppen. I dag besegrades Nitro Nora med klara 10-2 inför nära 700 åskådare.  Nitro Nora höll emot i en halvlek och hade med sig 2-2 i halvtidsvila. Fem minuter in i andra halvlek gick Ljusdal upp till 5-2-ledning. En ledning som man behöll och ökade på till 10-2. Jonas Pettersson femmålsskytt för Ljusdal som är kvar i toppen av norrgruppen som tabelltvåa och fortsatt obesegrade.