Elitserien: Broberg tillbaka på vinnarspåret efter skräll mot SAIK

Broberg skrällde rejält mot Sandvikens AIK. Stefan Larsson blev matchvinnare med två mål när man vann med 5-2 på utomhusarenan Jernvallen. Vadim Arkhipkin satte punkt för matchen med sitt 5-2-mål. Även målvakten Max Bergström stack ut i Söderhamsnlaget.
– Riktigt rolig match, måste ha varit spännande från sidan. Vi går ut och gör det vi kommit överens om och då kan vi vara så här bra!
Det var Max tredje match för säsongen. Det gick bra i dag eller vad tycker du själv?
– Jo men det kändes som det gjorde det, skönt att få spika igen och hålla ifrån. Dom är ju rätt tunga att möta.

Efter 2-2 i halvtid gjorde Broberg två tidiga mål i andra halvlek. Slutet blev spännande. SAIK tryckte på för att nå reducering och kvittering. Broberg lyckades dock fredag sig. Detta trots att Jonas Nygren fick kliva av skada efter våldsamt spel av Linus Forslund med tolv minuter kvar att spela. Jonas kom dock tillbaka till spel de sista fem minuterna.

Vadim Arkhipkin satte punkt för matchen med sitt 2-5 mål, helt på egen hand. Vadim svarade för två målgörande passningar dessutom i matchen.
Brobergs gjorde en bra väl genomförd match och hoppar upp på vinnarspåret efter förlust mot Vetlanda senast med 3-7.

Sandvikens AIK – Broberg Söderhamn 2-5 (2-2)
02:24 0-1 Jesper Öhrlund Assist: Adam Wijk
03:19 1-1 Daniel Mossberg Assist: Ted Haraldsson
31:38 1-2 Stefan Larsson Assist: Vadim Arkhipkin
35:25 2-2 Daniel Mossberg – Hörna Assist: Dennis Henrikssen
47:30 2-3 Martin Söderberg Assist: Vadim Arkhipkin
54:11 2-4  Stefan Larsson Assist: Adam Wijk
89:54 2-5 Vadim Arkhipkin