Elitserien: Villa kontrollerade derbyt mot Gripen

10 David Karlsson (C)

David Karlsson fyramålsskytt i det västsvenska derbyt mellan Gripen och Villa.

Gripen fick en bra start när man redan i andra minuten tog ledningen genom Adam Rudell efter förarbete från Patrik Hellman. Ordningen skulle återställas bara några minuter senare. Inom loppet av ett par minuter hade dagens skyttekung David Karlsson gjort två mål för Villa. När Eeutu Peuhkuri jämnade till 2-2 svarade Daniel Andersson framspelad av Tim Persson med att göra 2-3. Siffrorna stod sig till halvtidsvila.

I början av andra så hittade Jesper Eriksson först en långboll till David Karlsson som snyggt plockade ner bollen och la bollen behärskat i mål till 2-4. Några minuter senare var det Jesper Eriksson som gjorde 2-5. I 65:e matchminuten kopierade Daniel Andersson Jesper Erikssons passning. Daniel hittade Christoffer Norin som gjorde 2-6. Lite senare ökade Axel Ekholm på till 2-7 innan Johan Grahn reducerade till 3-7. David Karlsson satte punkt för matchen efter framspelning av Daniel Andersson.

Villa ökar på sin poäng i serieledningen. Villa har dock två matcher fler spelade än tvåan Bollnäs och trean Sandvikens AIK. Gripen är sex poäng i från en slutspelsplats.

Gripen Trollhättan – Villa Lidköping 3-8 (2-3)
Hörnor: 7-4 Hörnmål: 0-1