Elitserien: Tränarna lämnar Kalix

Kalix

Det går trögt för Kalix och nu lämnar tränaren.

Mats Rönnqvist slutar som tränare för Kalix Bandy, Mats har lett laget som huvudtränare under två säsonger mellan 2014-2016 på ett förtjänstfullt och bra sätt vilket gjort att laget förnyat elitseriekontraktet bägge åren, skriver Kalix.
Denna säsong 16/17 har Mats haft ett delat ledarskap tillsammans med Andrej Nuzhdinov.

Mats har självmant valt att kliva av, han har aviserat att energin inte räcker till samtidigt som han känner att lagets spel inte utvecklas i den takt som han önskar. Därmed har föreningen och Mats enats om att avsluta samarbetet omgående.

Samtidigt är Andrej Nuzhdinov tjänstledig fram till 16 december, detta innebär att föreningen har valt att jobba på två lösningar, en på kort sikt samt en långsiktig.

1. Peter Stock och Magnus Johansson tar över och kommer att leda laget fram till att Andrej är tillbaka 16/12, Peter som huvudtränare och Magnus som assisterande. Dessutom fortsätter Palle Rönnqvist i samma roll, som extra resurstränare på is samt hjälper till med scouting av motståndarna.

2. Föreningen jobbar parallellt med detta på en långsiktig lösning, ambitionen är att den långsiktiga lösningen skall bestå av ett ledarteam om tre personer.

Läs också