Elitserien: Hammarbys 7-1-seger mot Vetlanda stack ut…

Fem favoritsegrar i måndagens sex elitseriematcher. Det som stack ut var att Hammarby vann med hela 7-1 mot Vetlanda. Den på förhand mest svårtippade matchen.

Kalix höll länge och väl jämna steg med Vänersborg och gick till halvtidsvila med ledning 4-3. Men missad Kalixstraff och tre hörnmål vände Vänersborg till ledning 4-8. Matchen slutade till slut 5-10 där Jocke Hedqvist gjorde hela fyra mål för västgötarna. Ivan Detsura tvåmålsskytt för Kalix som trots allt visade energi en dag då klubben tillkännagav att tränaren ledsnat och lämnat sitt uppdrag.

BrobergSöderhamn var numret större än Tellus och vann klart med 10-3 efter 5-1 i halvtid. Det var aldrig snack om vart segern skulle gå. Martin Söderberg svarade för hela fyra mål och Broberg seger mot Sandviken tycks ha stärkt lagets självförtroende. Brobergs Adam Wijk svarade för fyra assist. William Hallberg tvåmålsskytt för Tellus.

Tillberga spelade fyndigt i första halvlek mot Bollnäs och tog sig oväntat lätt fram till bra chanser. Bollnäs visade dock kvalité och kunde till slut gå i från Tillberga och vinna med 7-4. 55-56:e minuten blev ödesdiger för Tillberga då Patrik Nilsson och Per Hellmyrs gjorde både 5-3 och 6-3. Båda tvåmålsskyttar i matchen. Det var även Christian Mickelsson, Bollnäs, och Måns Engström, Tillberga.

Hammarby vann med hela 7-1 mot Vetlanda. 1-1 efter första halvlek efter att Hammarby punktmarkerade Johan Löfstedt. Hammarby gjorde två mål på sina hörnor medan Vetlanda blev nollade. Ett av hörnmålen betydde 2-1 i början av andra halvlek. Hammarby ökade på till 3-1 varpå Vetlanda tog timeout, men det fick inte den effekt som Vetlanda hoppades på. Istället var drog Hammarby ifrån och vann överraskande stort.

Sandviken vann väntat mot Sirius. Siffrorna skrevs till 1-10 på Studenternas. Sirius höll spelet väl uppe men samlade anfall och hög press på Sirius gav effekt. Efter 3-1 i halvtid sänktes Sirius energi något successivt i andra. Efter söndagens förlust mot Broberg var det ett koncentrerat och revanschsuget SAIK på planen. Christoffer Edlund och Erik Pettersson tremålsskyttar för stålmännen.

Västerås vann mot Edsbyns IF med 6-2. Västerås drabbades av ännu en skada, vilket tycks vara Västerås lott i år. Nu var det Simon Folkesson som skadade sig. Oklart för vad. Men Simon hann med att spela fram till två av Västerås mål. I övrigt var det jämnt enbart enmålsskyttar i matchen. Magnus Jonebys 3-1 alldeles före havltidsvila och Tobias Holmbergs 4-1 till Västerås alldeles i början av andra halvlek var viktiga i en match där Edsbyn höll spelet väl uppe. Simon Jansson gjorde ett mål och svarade för en assist. Hans Andersson och Jonas Edling gjorde Edsbyns mål.

Bollnäs-TB 7-4
Broberg-Tellus 10-3
Hammarby-Vetlanda 7-1
Sirius-Sandviken 1-10
Kalix-Vänersborg 5-10
Västerås-Edsbyn 6-2