Villa fortsatt obesegrade i toppen!

Villa fortsätter att rada upp segrar. Sandviken petade bort Bollnäs förlust nolla i tabellen. Med en match mer spelad klättrade IFK Kungälv förbi Edsbyn upp på slutspelsplats. Vetlanda har halkat ner till kvaplats tillsammans med Broberg.

Villa-Lidköping fortsätter sin segersvit. I kväll vann man hemma mot Broberg Söderhamn med 4-1 (2-0). Villa borde ha avgjort i första halvlek. Broberg kom in i matchen i andra halvlek, men det var Villa som ökade på ledningen till 3-0 efter en snygg genomåkning av Johan Anderssson. Broberg kunde reducera till 3-1 genom Ted Bergström. Villa avgjorde matchen när man gjorde 4-1 på hörna genom Jesper Bryngelsson. Adam Giljam kunde reducera till 4-2 och Robin Redin, Broberg, åkte på grovt matchstraff för våldsamt slag innan slutsignalen kom.

Sandviken vann toppmatchen mot inför matchen obesegrade Bollnäs. Efter en målmässigt jämn match i första halvlek drog SAIK ifrån till en synes klar seger när man ledde med 5-1 en kvart före slutet. Bollnäs jobbade sig dock in i matchen med två snabba mål och fick nerv i matchen med bl a flera hörnor. Det var dock Magnus Muhrén som gjorde mål och fastställde slutresultatet till 6-3 för Sandviken.

IFK Kungälv såg ut att gå mot en seger i den viktiga matchen mot Vetlanda och dra med Vetlanda i bottenregionen. IFK Kungälv hade 5-2 som Vetlanda hämtade upp till 5-5. Därefter blev det mycket heta känslor tre spelare utvisade för olämpligt uppträdande. Därefter jämnades spelet ut med mycket lyrbandy och krigande. IFK Kungälv kunde göra 6-5 vid en tilltrasslad situation framför målet där Patrik Johansson fick bollen över mållinjen, vilket blev slutresultatet.

Sirius vann den så viktiga matchen mot IFK Vänersborg. En jämn och hård match som fick en hårdavslutning när Jesper Eriksson i Vänersborg fick matchstraff efter sin tredje utvisning i samband med en dust med Hellqvist i Sirius. Sirius vann med 3-2.

Haparanda Tornio vann mot Katrineholm Värmbol med 6-4.

Hammarby hade inga problem med Falu BS och vann med klara 17-2. Patrik Nilsson hittade målet sju gånger.

Villa – Broberg 4-2
Sirius – Vänersborg 3-2
Kungälv – Vetlanda 6-5
Haparanda – Katrinehol 6-4
Falun – Hammarby 2-17
Bollnäs – Sandviken 3-6
1 Villa 6 6 0 0 45-17 12
2 Sandviken 6 5 0 1 62-19 10