Västerås tog SAIK till Sudden

Västerås gjorde åter en jämn match mot Sandviken. Christoffer Edlund och Daniel Eriksson gav Sandviken ledningen med 2-0 redan efter tjugo minuter på två hörnor. Det var halvtidsställning. Västerås reducerade direkt genom Victor Engström. SAIK fick ingen ordning på spelet utan trots en time-out efter 57 minuter så gjorde Kim Barklund 2-2. Mikael Nilsson återgav dock ledningen för SAIK, men Jonas Nilsson kvitterade minuten efter till 3-3 i 67e matchminuten. Det var ställningen vid fulltid och mtachen gick till sudden-death som Daniel Berlin avgjorde till Sandvikens fördel inför 2 740 åskådare.

Upprört Edsbyn föll

Hammarby vann hemma mot Edsbyn med 5-4. Patrik Nilsson avgjorde matchen med ett sent mål. Edsbyns Peter Törnberg fick ett mål bortdömt för spark. Edsbyn hävdade med bestämdhet att målet gjorde på volley med klubban. Känslorna i Edsbyn var heta efter matchen. Drygt 2 800 på Zinkendsdam fick se Patrik Nilsson och David Pizzoni Elfving göra två mål för Hammarby och Jonas Edling två för Edsbyn.

Uddlöst Villa föll
Villa Lidköping var uddlöst i den stränga kylan i Söderhamn. Daniel Andersson saknades i Villa som hade svårt att komma till vassa avslutningar. Istället var det Ted Bergström som hade krutet torrt och gjorde tre mål. Broberg ledde med 2-0 efter fem minuter och ökade på till 3-0 efter en kvart. Villa kom aldrig in riktigt i matchen och Brobergs försvarsspel var väldigt tätt. Inte ens 1000 åskådare hittade ut i vinterkylan.

Ljusdal slog Falu BS
En match spelades i den norra Allsvenskan. Ljusdal vann över Falu BS med 4-3. Det finns därmed en utopiskchans för Ljusdal att ta sig elitseriekval genom att besegra Borlänge Tuna samtidigt som Falu BS slår Örebro SK. Örebro ska dessutom tappa de 29 mål i försprång som man har på Ljusdal, vilket är helt osannolikt att det skulle inträffa.