Elitserien: Förkylt i Kalix och för kyligt för att spela?

Kalix

På torsdag drar elitserien i gång med full omgång, men matchen i Kalix mot Västerås SK riskerar att frysa inne. SMHIs prognos säger -26 grader och Yr -27 grader. Comeback för Erik Olovsson men förkylning har satt stopp och fler spelare är kraftigt förkylda, skriver NSD.Kalixs kazakstanske landslagsman Leonid Bedarev är fortfarande ett osäkert kort, skriver NSD. Han ådrog sig en muskelskada på överkroppen mot Edsbyn före jul. Leonid kom till spel i hemmamatchen mot Villa på annandagen men fick kliva av matchen.

– Han var hemma från helgen och han närmar sig spel. Jag kan inte säga om han är med på torsdag. Det är lite gränsfall. Vi följer en rehabiliteringsplan, säger tränaren Peter Stock till NSD

Jonathan ”Böna” Johansson är tillbaka från några matchers skadefrånvaro, skriver tidningen vidare.

Köldgränsen för spel i elitserien är satt till -22 grader. Gränsen är man tvungen att följa. Blir det uppskjutet är matchen planerad att spelas den 18 januari.

Comeback i Kalix

Det rapporteras om förkylningar i truppen. Erik Olovsson ska ha gjort comeback men efter första träningen blev han förkyld och inte gjort någon ytterligare träning. Christian Frohm och Jimmy Berglund är kraftigt förkylda, enligt Peter Stock uppger NSD.

Läs också