Elitserien: Edsbyn slog Tillberga i en svängig och målrik match

Edsbyn och Tillberga inledde slutspurten av elitserien efter VM-uppehållet. Nyblivne världsmästaren Hans Andersson och bronsmedaljören Tuomas Määttä tillbaka i klubblaget. Tre dagar efter VM var  de inte riktigt i normal nivå. Det blev en målrik match inte mindre än tretton mål i en svängig match där lagen växlade om att ha ledningen.

Edsbyn fick drömstarter i båda halvlekarna. Mål redan i andra matchminuten av Martin Frid som tillsammans med Anders Svensson var bäst i hemmalaget. Robin Andersson, Tillbergas främsta spelare, kvitterade till 1-1 och Martin Flodström gav gästerna ledningen.
Före halvtid gjorde Oscar Wikblad 2-2.  Den andra halvleken inleddes två tidiga hörnmål för Edsbyn. Tillberga inledde andra halvlek tveksamt. Men Tillberga kom tillbaka. Två inslag från hörnflaggan gav utdelning. Första målet styrdes bollen in slumpmässig av Edsbyns skridsko medan det andra styrdes snyggt in av Robin Andersson.  Tillberga hade bud på fler mål och tog även ledningen till 4-5 genom Niklas Engström. Edsbyns försvarsspel spelade inte på topp. Edsbyn tog timeout och ordning på spelet. Hemmalaget gjorde efter timeouten fyra raka mål och vann tillslut med r med 8-5.

Fyra tvåmålsskyttar i Edsbyn Oscar Wikblad, Mattias Hammarström, Jonas Edling och Martin Frid och i Tillberga Robin Andersson.

För tabelltvåan Edsbyn väntar härnäst seriefinal mot Villa Lidköping på söndag och avslutar borta mot Vänersborg. Tillberga ska jaga poäng mot IFK Vänersborg på söndag och Kalix nästa fredag för att undvika kvalspel. Tillberga jagas av Sirius.