Elitserien: Sirius vill tillbaka till toppen!

Foto: Bandyworld (C)

I kväll fortsätter slutspurten av elitserien. Sirius och Tillberga spelar om att undvika att tvingas kvala sig kvar. Sirius har övertaget med en poäng och dessutom tre matcher kvar att spela. Tillberga var nära att få med sig en poäng mot Edsbyn i onsdags, men det blev uddamålsförlust. I dag meddelar Sirius att man vill satsa för att återta positionen som ett topplag i svensk bandy. – Vi hör ett hemma i kvalserien, säger föreningsordförande i ett pressmeddelande. Redan i kväll laget ta viktiga poäng mot Bollnäs. Bandypuls rapporterar att Bollnäs forward Christian Mickelsson ådragit sig en hjärnskakning på träning och att mittfältsmotorn Daniel Berlin sträckte baksida lår i VM-finalen.
Stabilare ekonomi, satsning på spelartruppen och ett långsiktigt samarbete för att få tillbaka SM-finalen till Uppsala. Det är några av delarna i den nya framtidssatsning som klubben presenterade på fredagen.

Tagit några steg framåt – ”Skapat otålighet snarare än tacksamhet”

– Vi hör inte hemma i kvalserien. Vi ska spela slutspel, säger föreningens ordförande Erik Weiman.
Satsningen är en reaktion på de senaste årens ganska tuffa läge för Sirius Bandy. I år har föreningen tagit några steg framåt, men det har skapat otålighet snarare än tacksamhet, menar Erik Weiman:

– För femtio år sedan lyfte dåvarande lagkaptenen Uffe Fredin SM-bucklan. Jag vill inte att det ska dröja femtio år till nästa gång. Därför gör vi den här satsningen, och ber alla som vill att vara med och stötta, berättar Weiman, som hoppas på brett stöd för satsningen:

– Många vill att SM-finalen kommer tillbaka, och vi ser i år att allt fler gillar att gå på bandy. Men det vi gör nu räcker inte. Vi behöver göra mer.

Vad kommer då att förändras?

– Vi behöver en starkare spelartrupp, och vi behöver ge våra unga talanger förutsättningar att utvecklas. Dessutom behöver vi se till så att vi har ekonomiska muskler och inte är tvungna att varje är leva i ovisshet inför nästa säsong. Allt det där jobbar vi på just nu, men det kostar pengar. Därför vänder vi oss till alla bandyvänner både i Uppsala och på andra håll. Vi gillar Uppsala, och vi gillar bandy. Det är en bra grund att böja med, avslutar Erik Weiman

Läs också