Elitserien: Edsbyn vann seriefinalen

Edsbyn är en av få lag som vunnit mot Villa Lidköping i årets elitserie. I dag gjorde man det för andra gången i seriefinalen. Villa var det bättre laget i första halvlek och hade det mesta av spelet. Edsbyn hängde med målmässigt efter tre hörnmål och 3-3 i halvtid. Edsbyn höjde sin nivå i andra halvlek. Villa tappade inledningsvis initiativet. Avgörande kom när David Karlsson blev utvisad. Under utvisningen blev Daniel Andersson fasthållen och fick slag på klubban och domaren blåste straff. Martin Johansson tog inte tillvara på chansen att sätta straffen till Villaledning 5-4. Strax senare åkte Martin Johansson som Mattias Hammarström satte till 5-4 och Edsbyn var åter i ledningen. Då återstod det några minuter på David Karlssons utvisning. Därmed fick Villasförsvarskugge Martin Johansson sitta kvar på utvisningsbänken. Då passade Martin Frid på att åka igenom en passiv Villadefensiv och öka på till 6-4. Martin Andreasson som vilade i dag efter tacklingen från Brobergspelare senast  hoppade in i matchen under utvisningen. Villa gjorde ett tappert försök att komma igen och få till en poäng. David Karlsson gjorde ett mål för Villa men det räckte inte mer än till 6-5 för Edsbyn. Därmed kan Edsbyn bli seriesegrare på fredag, men då krävs det att Tellus besegrar Villa Lidköping.

Vetlanda slog Kalix med 10-3 och gjorde sitt för att försöka nå slutspel, men Broberg besegrade Hammarby med klara 7-3 och säkrade därmed slutspelsplatsen. Vetlanda spelar säsongens sista match på fredag.

I kampen kring kvalstrecket så Tillberga tappade poäng mot Vänersborg. Tillberga hade 2-0, men Vänersborg hämtade in och Mikko Lukkarila sänkte Tillberga med sitt 2-3 mål. Samtidigt föll Sirius mot Västerås SK. Sirius över sträcket och ligger före Tillberga inför sista omgången på fredag. Tillberga har dock bättre målskillnad. Tillberga möter Kalix medan Sirius tar sig an Hammarby.