SM-Slutspelet: Västerås SK har kvitterat mot SAIK

Simon Jansson, Västerås SK Foto: Johan Spanås bandyfoto.se (C)

Västerås räddade Sandvikens AIK matchboll och fick till en femteavgörande match i Sandviken. Västerås SK vann den fjärde kvartsfinalen med 6-4.

VSK inledde bäst men SAIK övertog initiativet och ledde länge och väl efter att Christoffer Edlund gett SAIK ledningen. Det var Christoffers första mål under slutspelet. Västerås kom tillbaka i matchen efter att man kvitterade till 1-1 på hörna genom Magnus Joneby. Patrik Sjöström missade straff som Simon Jansson fixade och räddades av Joel Othén.

Jacob Bucht gav Västerås ledningen i inledningen av andra. Backen Patrik Sjöström gav sig ut på ett eget äventyr och ordnade straff på egen hand. Straffen satte han och tog revansch för den han missade i den första halvleken. Bara minuten senare ökade hemmalaget på till 4-1 genom Oscar Gröhn.

När 25 minuter återstod tog Sandviken timeout som gav omedelbart resultat. Alan Dzhusoev målskytt när Västeråsförsvaret stod och sov. Men det var de inte ensamma om. För SAIK försvaret var inte riktigt vaket när Janne Rintala och Västerås replikerade till 5-2 direkt.

SAIK hade inte gett upp. Christoffer Edlund bröt inte bara sin måltorka under slutspelet. Christoffer spräckte ytterligare en nolla. Christoffer reducerade två gånger om. Först på en straff och sedan gjort han sitt fösta hörnmål för elit- och slutspelssäsongen. Närmre än 5-4 kom dock inte SAIK utan Ted Bergström fastställde slutresultatet till 6-4 innan Ulrik Bergman blåste av matchen.

– Vi är långt ifrån nöjda ännu. Vi vill mer!

Ulrik Bergman domaren blåste inte mindre än 79 gånger för frislag, hörna eller straff – därutöver matchens offsideavblåsningar. – Tyckte domarna höll en bra nivå så det är inte så mycket att orda om, kommenterade Ted Bergström som alltså gjorde matchens sista mål.

– Riktigt härligt att få slå ner sista spiken i denna match. Men vi är långt ifrån nöjda ännu. Vi vill mer!

Nu väntar en femte avgörande match på lördag klockan 18:00 i Göranssons Arena.
– Tror det blir en liknande historia på lördag. Jämnt, hårt och tätt, avslutar Ted Bergström

För vinnarna väntar Edsbyns IF i semifinal.