Elitkvalet: Nagelbitare hela vägen…

Kalix

Fredagskvällens elitkval var fyllt med dramatik; upphämtningar, vändningar och sena avgöranden. Kalix var det enda elitserielaget som lyckades ta två poäng i kvällens omgång.

Tellus-Falu BS 4-4 (2-0)
Falu BS hämtade in 0-4-underläge mot elitserielaget Tellus under den sista halvtimmen. Falu BS gick från underläge 4-0 till 4-3 på drygt tre minuter! Jesper Jacobsson tvåmålsskytt för Falu BS. Jesper gjorde sina två mål inom loppet av en minut! Kvitteringsmålet gjordes av Mikael Pettersson i den 91:a matchminuten.

Gripen-IFK Motala 5-6 (1-2)
Elitserielaget Gripen Trollhättan har fått hamnat i en riktig svår situation efter två raka förluster. I den första föll man mot Falu BS och det följdes upp med uddamålsförlust mot IFK Motala på hemmaplan. Gripen hämtade upp 1-5 till 5-5 men det blev förlust. Det avgörande 5-6-målet gjorde Albin Rohlen och kom på övertid. Patrik Spångberg gjorde tre mål för IFK Motala som tog sina första poäng i kvalserien.

Tillberga-Ljusdal 4-5 (2-2)
Tvåmålsskytten Mikhail Svechnikov gjorde segermålet. Ljusdal ledde med 0-2 i ABB-Arena, en Tillberga hämtade in det till 2-2 för halvtidsvila. I andra gick Ljusdal återigen upp i en tvåmålsledning som Tillberga hämtade upp. I den 89:e matchminuten gjorde så Mikhail Svechnikov matchens sist mål som betydde 4-5 till Ljusdal.

Kalix – Nässjö 3-2 (2-1)
Kalix tog sin första kvalseger och det är lagets andra seger under hela elitserien och elitkvalet. Jimmy Berglund gjorde två mål i matchen. Det första noterades redan efter 36 sekunder och det andra betydde 2-1 och kom på straff. Leonid Bedarev ökade på till 3-1 innan Viktor Lindqvist reducerade minuten före det att matchen var färdigspelad. Nässjös första mål gjordes av Viktor Hulthammar. Nässjö har två raka förluster.