Tränarnytt: Patrik Johansson fortsätter i Vetlanda

Patrik Johansson, tränare i Vetlanda BK. Foto: Lars-Åke Wigelius

Patrik ”Putte” Johansson tränar Vetlanda BK även kommande säsongen.
– Det har hela tiden varit tanken att fortsätta, och det känns bra att det är klart, säger Putte.
Inför säsongen återvände Patrik Johansson till Vetlanda. Han inledde säsongen som assisterande tränare, men när Jonas Claesson i december valde att kliva av, tog Putte över huvudansvaret.
– Jag skrev ett tvåårskontrakt inför den här säsongen, och andemeningen var hela tiden att fortsätta över nästa. Nu ändrades förutsättningarna lite i och med att Jonas klev av, men när jag fick veta att spelarna var positiva, och såväl jobb som familj sa ok, då var det inget att tveka på, säger Patrik Johansson som därmed går in på sin sammanlagt åttonde säsong som tränare för A-laget i Vetlanda. Bland annat ledde han tillsammans med Gert Johansson VBK tillbaka till högsta serien år 2000.

Från spelarnas sida är de nöjda med att få behålla Putte:
– Det känns jättebra. Han är omtyckt av spelarna och gjorde det bra förra säsongen. Han har ett starkt engagemang, är bra med både individer och kollektivt. Sedan ser han bandy på ett bra sätt, och har nog under säsongen fått en bra bild över vad vi behöver förbättra inför nästa, säger lagkapten Johan Löfstedt.

Putte å sin sida ser fram emot att leda laget ytterligare en säsong, och ser positivt på möjligheterna att göra bättre ifrån sig.
– Vi håller på och utvärderar säsongen som varit, både som lag och ihop med varje spelare. Det finns mycket bra att ta med oss, vi har gjort några fantastiska matcher. Sedan finns det också lite att jobba på, med bortaspelet bland annat. Men vi tar ett omtag, och är positiva, säger Patrik Johansson.

Det är också klart att Ulf Bernström fortsätter som lagledare, och att Kristian Thalin fortsätter som fystränare. Innan ledarstaben är fulltalig ska det också in en assisterande tränare, och en målvaktstränare. Något Vetlanda BK hoppas kunna presentera inom kort.

Läs också