Bollnäs klara för semifinal

Bollnäs vann i kväll mot Sirius inför 3 605 åskådare. Bollnäs ledde med 0-2 i halvtid. Det var jämnt, men Bollnäs var något vassare i den första halvlek. I andra inledde Sirius med att reducera till 1-2 genom Niklas Hellqvist. Bollnäs ökade dock på ledningen till 1-3 genom Ville Altonen. Sirius fick en straff som Christian Mickelsson missade och 18 sekunder efteråt avgjorde Linus Forslund med att göra 1-4. Sirius tog Timeout och Christian Mickelsson tog revansch genom att reducera till 2-4 i 80:e match minuten. Nytt hopp således, men strax därefter kunde Pär Törnberg göra 2-5 på hörna och matchen punkterades. Bollnäs vann till slut med 2-7. Därmed är Bollnäs klara för semifinalspelet som inleds på söndag.

Bara 1 610 såg Broberg Söderhamn vända 1-4 underläga till seger med 7-4 mot Villa Lidköping. Villa var bättre i första och Broberg i andra. Det två jämna lagen fortsätter att utnyttja varandras misstag och tillfälliga svackor. Villa ville få två frislag och infallet efter gjorde Broberg mål. Det är små marginaler som fäller avgörandet. Räkna med två laddade lag på torsdag inför storpublik i Lidköping.