Spelarnytt: Backman förlänger med Villa Lidköpng

Villa Lidköpings säsong med seger i Svenska-Cupen, serieseger i Elitserien och Worldcup-final fick ett abrupt slut i semifinalserien mot Bollnäs. Villa ser nu om sitt hus och har förlängt med Tobias Backman som är klar för ytterligare ett år. Tobias Backman spelade från start i den tredje semifinalmatchen. Detta sedan Martin Andreasson var sjuk. Tobias har haft en tung säsong som präglats av skada.

– Tobias med sin spelstil och sitt sätt vid sidan om planen är en stor tillgång. Nu hoppas vi att han kan få en bra försäsong och bli skadefri kommande spelår, säger Jonas Johansson.

Tobias fick stor del av den gångna säsongen spolierad på grund av diskbråck. Han kom tillbaka mot slutet och utgör tillsammans med Martin Johansson, Martin Andreasson och Ludvig Johansson en mycket stark försvarsuppställning.

”Tobbe” har Grängesberg som moderklubb och kom till Villa från IFK Kungälv inför säsongen 2015-16. Efter bandygymnasiet i Sandviken spelade han i IFK Motala och Gais innan det blev Kungälv.
Nu ser han fram emot en ny säsong.
– Jag är grymt revanschsugen efter den långa skadeperioden den här säsongen. Att få vara en del i Villa Lidköpings fortsatta satsning känns mycket stimulerande, säger 29-åringen.

Läs också