Ekonomi: Forna elitserieklubben i konkurs

Det gick riktigt tungt för Haparanda och Torneå laget HT Bandy i vinter. Förlusterna och skadorna duggade tätt. Den forna elitserieklubben, senast var säsongerna 2009-2011, har försatts i konkurs.
Beslutet togs av Haparanda tingsrätt tidigare i mars och det var föreningen självt som ansökte konkursen skriver HTwebben.

HT Bandy har tidigare diskuterat öppet om att spela i finsk bandy istället för i Sverige. Klubben har framfört att man önskar ökad förståelse från svensk bandy om de ekonomiska förutsättningar man har i nordligaste Sverige för att bedriva elitbandy.

Läs också: Allsvenskan – Dags för HT-Bandy att byta till Finland?

HaparandaTornio Bandy bildades i 2007 efter några års samarbete mellan HSKT Bandy (Haparanda) och ToPV (Tornio) med juniorverksamhet (Eurocity Bandy). Ambitionen var att ta vara på de lokala förmågor som finns vid gränsstäderna. Under många år hade ToPV uppnått stora resultat i den finska bandyliga (13 finaler och 7 FM guld). Målet vid start var att nå svenska elitserie inom 3 år. Målet nåddes, men i år ramlade klubben ut ur Allsvenskan.

Läs också