Spelarnytt: Sandvikens AIK – Erik Säfström In och Niklas Gälman Ut

16 Säfström VM-Guld 2017 i Sandviken

Sandviken meddelar på måndagsmorgonen att Niklas Gälman lämnar klubben medan Erik Säfström återvänder. Erik Skriver på ett nytt treårskontrakt.
Erik Säfström som hunnit bli 29 år återvänder till Sandvikens AIK efter två år i ryska SKA Neftyannik. Det nya kontraktet lyder på tre år. ”Det ska bli jätteroligt att spela i Sandviken igen, ett av de bästa lagen i Sverige att spela i” säger Erik.

Erik med Örebro SK som moderklubben har fem säsonger tidigare i SAIK. Totalt 174 serie- och slutspelsmatcher. Därefter två år i ryska Neftyanik där det blev guld i det ryska mästerskapet. Tidigare i vinter blev det även VM-Guld med landslaget i Sandviken.

Nye tränaren Magnus Muhrén är givetvis väldigt glad att få hem en spelare av Eriks kaliber:
– Det är otroligt roligt att han väljer att komma tillbaka till Sverige och Sandviken. För mig är Erik världens bästa ytterhalv och är en otrolig förstärkning att få tillbaka i laget. Det är en spelare som kan SAIK:s spel och vad vi står för. En väldigt bra kille att ha i ett lag; han
är seriös, noggrann, smälter lätt in i gruppen och kan hur man spelar bandy i SAIK. Han är en otroligt komplett spelare och både stark i offensiven och minst lika bra i defensiven. Vi får tillbaka en världsklasspelare till Sandviken, säger Magnus Muhrén.

– Det har varit ett jätteäventyr och två väldigt lärorika år i Ryssland. Att avsluta med finalen när vi vann var en häftig upplevelse. Nu känns det väldigt bra att återvända till Sandviken, dels att komma hem och vara med familjen fullt ut och även att spela i Sandviken som jag själv anser är ett av de bästa lagen i Sverige att spela i så det ska bli jätteroligt, berättar Erik Säfström.

Samtidigt lämnar Niklas Gälman klubben. Niklas har spelat tre säsonger för klubben sedan han anslöt från moderklubben Kalix. Han har
spelat 103 matcher och gjort 11 mål i SAIK-tröjan. Inför förra säsongen skrevs ett 1+1 kontrakt där SAIK nu väljer att inte utnyttja optionsåret.

Läs också