SM-Finalen flyttar ”hem” till Studenternas

Bandyfinalen återvänder till Uppsala. De kommande årens SM-finaler i bandy kommer att avgöras på Studenternas IP i Uppsala.
Överenskommelsen mellan Svenska Bandyförbundet, Svensk Elitbandy och Uppsala kommun gäller de kommande tre åren med möjlighet till förlängning ytterligare två år.

Senaste SM-finalen på Studenternas spelades mellan Sandvikens AIK och Villa Lidköping.
– Vi ser fram emot återkomsten till Uppsala med en ömsesidig ambition att återskapa, förbättra och resultatutveckla finalhelgen, säger Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.
Bandyfinalen arrangerades på ett framgångsrikt sätt i Uppsala under 22 raka år, 1991-2012. Efter fem år i Stockholm återvänder finalfesten till Uppsala.

– Vi har haft fem bra år i Stockholm, först på Friends Arena och nu de senaste tre åren på Tele2 Arena. Villkoren har varit goda och vi har haft ett fint samarbete med arrangörerna under dessa år, säger ligachefen hos Svensk Elitbandy, Per Selin.

Arbetet kommer närmast fortsätta med att teckna ett intentionsavtal och därefter ett bindande avtal. En projektorganisation ska sättas upp och behovet av samarbetspartners ska definieras. Kommunstyrelsen i Uppsala föreslås ta upp frågan för beslut på sitt sammanträde den 31 maj.

52 procent av Bandyworlds läsare tyckte finalen ska spelas på Studenternas IP. Detta trots att det under dagarna rådde värmerekord i Uppsala under helgen med temperaturer på mellan 8-18 grader.

Läs också