Spelarnytt: Kalix förstärker med ryskt!

Från Kalix kommer rapporter om två nyförvärv och förstärkning på ledarsidan. De båda spelarna är 25-årige Anton Voronchikhin från Murmansk och 31-årige Mattias Stenman som återvänder till Norrland efter studier i Stockholm.Anton Voronchikhin kommer närmast från spel i Ryska Murmansk. Anton är fostrad i Rodina Kirov men har även hunnit med att representera Ryska elitklubbarna Murmansk, Start och Dynamo Moskva.
Kalix Bandy skriver att det är tidigare Kalixtränaren Andrei Nuzdinov som hjälpt till med scoutingen. Anton beskrivs som en storvuxen, spelskicklig mittfältare med bra händer som ser fram emot att spela i Svenska Elitserien. Anton ansluter tillsammans med Alexey Sadowskiy i mitten på september.

Mattias Stenman är 31 år gammal, fostrad i Karlsborgs Bandy och har därefter under sin studietid spelat för Stockholmsklubbarna Gustavsberg och Tellus förutom en sejour i HT Bandy.
Mattias beskrivs av Kalix som en ambitiös spelare som vill utvecklas i Kalix Bandys färger, är allround som spelare och kan spela på flera olika positioner. Mattias ansluter omgående till truppen.

Kalix Bandy utökar tränarstaben med Pär Nilsson, Pär kommer in som assisterande tränare med ett extra fokus på den individuella utvecklingen av spelarna.

Läs också