Spelarnytt: Johan Esplund skadad

Johan Esplund Villa Lidköping Foto: Johan Spanås www.bandyfoto.se (C)

På måndagskvällen blev det känt att Villastjärnan Johan Esplund är knäskadad och väntas missa minst nio elitseriematcher.
– Känns för jäkligt. Skitjobbigt och tråkigt, säger han till Nya Lidköpings Tidningen som var först med nyheten.
Villa har ytterligare en spelare på frånvarolistan. Axel Ekholm som inte fanns med under World Cup har fått körtelfeber och är borta från spel i två månader.

Johan Esplund har skadat ett  ledband. Det var på torsdagsträningens uppvärmning som olyckan skedde.
– En ren skitgrej och en jäkla otur. Kom med bollen och fintade mot Felix Pherson och han tappade balansen och jag kom under honom. Gjorde ont men inte så farligt och jag körde vidare hela träningen vilket var dumt i efterhand. En smäll till och ledbandet kunde gått helt av, säger Johan Esplund till Nya Lidköpings Tidningen.

– Jag var på undersökning i Lidköping i dag (måndag). Dom såg på ultraljudet att ledbandet nästan är av. Ska in på magnetröntgen om två veckor för att se exakt hur det ser ut, säger Johan Esplund till Nya Lidköpings Tidningen.

Villa Lidköping inleder säsongen på fredag med hemmamatch mot Hammarby. Just nu uppges minst 2 6oo biljetter vara sålda.

Hammarbys Ilja Grachev drabbades av en skada under World Cup. En stukad fot som tvingat Ilja till ett uppehåll. Okänt för Bandyworld om Ilja är på is igen.

 

Läs också