Elitserien: Premiär med VSK-seger

Ted Bergström segerskytt för Västerås SK i premiären mot Bollnäs GIF. Segersiffrorna skrevs till 4-2 (2-1) och Ted gjorde två mål. Christian Mickelsson gjorde elitseriesäsongens första mål.

Ville Altonen höll sig framme på en hörna och tog hand om bollen där Christian Mickelsson slog in säsongens första mål för säsongen. Tid för Bollnäsmålet 7:04. Bollnäs gjorde även 2-0. Efter kraftiga VSK-protester dömdes målet bort.

VSK-tränaren Micke Carlsson var inte nöjd med egna laget spel utan tog en time out när första halvtimman av matchen var spelad. En time out som gav effekt med grönvitt mål fem minuter senare.

Västerås kvitteringen kom genom Tobias Holmberg egen prestation med skott utanför straffområdet. Oscar Gröhn fick assisten efter att dragit upp anfallet på egen planhalva och spelade vidare bollen till Tobias vid mittpunkten.

Hemmalagets ledningsmål kom efter ett hörnmål av Stefan Edberg när sju minuter före halvtidsvila. VSK gick till halvtidsvila med en uddamålsledning efter en jämn första halvlek.

Ted Bergström höll sig framme på en retur och gjorde 3-1 fyra minuter in i andra halvlek. VSK drog på sig ett par tiominutersutvisningar där Bollnäs kunde utnyttja med att få kontakt i matchen med 3-2 genom Christian Mickelsson på en hörna.

Bollnäs kom dock aldrig närmare än så. Istället slarvade gästerna i ett uppspel där Martin Landström höll sig framme och spelade fram Ted Bergström som enkelt kunde göra 4-2 inför de närmare 1 400 åskådarna i ABB-Arena.

Sammanfattningsvis var det en riktig hygglig elitseriematch mellan två lag som förväntas finnas med långt i årets elitserie. Fjolårsfinalisterna Bollnäs som haft en trög försäsong visade att man är ett lag att räkna med i årets elitserie även i år.

Västerås SK – Bollnäs GIF 4-2 (2-1)
Utv: 30-40  Hörnor: 9-8 Hörnmål: 1-1
Publik: 1 355