Elitserien: Tellus tog viktig tvåpoängare mot Motala

Tellus tog två viktiga poäng i bortamötet mot IFK Motala. Det blev klara 2-7 till Tellus.

Jonas Enander och Lucas Blom gav Tellus en tvåmåls ledning för Tellus efter 30 minuters spel. IFK Motala hade ett gyllene tillfälle att reducera och få kontakt med Tellus före halvtidsvila när man fick en straff. Straffen resulterade dock inte i ett mål utan istället ökade Tellus på till 3-0 genom Tobias Björklund i första halvlek.

Hemmapubliken och IFK Motala fick en mardrömsstart i början av andra halvlek. Under de första fyra minuterna i andra gjorde Tellus ytterligare två mål genom Martin Krigh och Elias Engholm. Matchen var avgjord. Motala jobbade dock vidare och fick en andra straff som Philip Floren förvaltade straffen till 1-5. Det blev ytterligare tre mål i matchen. Tobias Björklund gjorde sitt andra mål i matchen och Erik Ivarsson reducerade till 2-6. Samuel Helmerson satte punkt på matchen med 2-7.

IFK Motala – Tellus 2-7 (0-3)