Elitserien: SAIKs virveltrumma i takt igen

Sirius var obesegrade inför dagens möte mot årets guldfavoriter Sandvikens AIK som till matchen med en förlust mot Hammarby tidigare i veckan. .

Sirius höll spelet väl uppe inledningsvis. Ställningen var 0-0 efter första tjugo minuterna och det var svårt att tro att det skulle bli storförlust med hela 10-0. Christoffer Edlund inledde målskyttet i den 18:e minuten. Kanske inte helt oväntat. Aningen mer oväntat att det skulle bli sex mål från Christoffers klubba i dag.

Betydligt mer oväntat var det att 17-årige Albin Thomsen skulle bli tvåmålsskytt i sin elitseriedebut. Albin är son till forne Villaspelaren Tommy Thomsen. Tommy hade 234 matcher på sig i slutspel och högsta serien utan att göra ett enda mål. Tommy var dock försvarsspelare. ****

BandyWorlds läsare har faktagranskat: Tommy Thomsen gjorde Hammarbys första mål på Zinkensdamm i högsta serien. Målet betydde 1-1 mot Edsbyn. Statistiken BandyWorld hade gällde bara Tommys matcher i Villa.

Albins första mål kom 25 minuter in matchen och betydde 3-0. Målet knäckte Sirius som tappade sitt spel därefter.

Målvakten Anton Sandsjö höll nollan i sin första elitseriematch som han stod från start. Anton har gjort några inhopp i högsta serien tidigare. Det är dock några år sedan.