Elitserien: Lättnadskavalkad för Vetlanda

Vetlanda tog en viktig seger på tisdagskvällen. Seger var ett måste för smålänningarna efter att man inlett seriesäsongen med tre raka förluster.

Det  började bra för smålänningarna till 2-0 redan efter sju minuter. Men  Tellus skulle komma tillbaka och hämta in underläget till 2-2. Vetlanda återtog ledningen 3-2 och släppte därefter tillbaka Tellus in matchen. Ställningen var 6-3 i halvtid och man tillslut med klara 11-3 efter en riktig kavalkad av mål. Vetlanda fick med segern lite andhämtning och närmade sig slutspelet i och med segern. Viktig seger förstås och lika viktigt var det att målskyttet lossnade för Joakim Andersson som svarade för fyra mål och att försvaret höll nollan i andra halvlek. Patrik Johansson noterades för tre mål.