Elitserien: Delad pott mellan Västerås SK och SAIK

Det var en riktigt bra elitseriematch mellan VSK och SAIK i kvällens toppmatch som de 1 900 åskådarna bjöds på.
Tio mål som fördelades lika mellan två lag som mycket väl kan ses på Studenternas när våren gör sitt intåg.

SAIK var det drivande laget med Erik Säfström i spetsen under den första halvlek. Erik Säfström gjorde mål matchen första skott i den andra matchminuten med ett distansskott. Ett fint anfall där Daniel Mossberg svarade för den målgivande passningen.
Ted Bergström kvitterade bara 37 sekunder senare.  Andra målet för Ted direkt efter avslag i årets elitserie.

Christoffer Edlund gjorde 2-1 efter ett fint lyft av Ted Haraldsson. Ett mål som flera VSK-spelare ville fått bortdömt för offside. Andreas Bergwall blev utvisad för sina protester. VSK-replikerade återigen direkt på avslag. Mikael Olsson gjorde 2-2 efter fint förarbete av Simon Jansson. Robin Folkesson tilldömdes dock målet i protokollet.

Erik Säfström åkte elegant igenom VSK-försvaret och gjorde 3-2. Daniel Berlin svarade för passningen. VSK replikerade direkt när lagets bästa spelaer Martin Landström snyggt blev framspelade av Tobias Holmberg. En av många djupledspassningar som gett mål i elitserien den gånga veckan. Ett trendskifte verkar ha skett under veckan i hur målproduktionen går till i årets elitserien.

VSK gick till ledning i halvtid efter att Simon Jansson. SAIK spelar mer discilinerat i andra halvlek.

Rasmus Linder kvitterar till 4-4 med ett distinkt skott i början andra halvlek för SAIK. Västerås SK återtog ledningen när Martin Landström gjorde sitt andra mål i matchen. Målet kom efter en snygg hörnvariant iden 58e matchminuten.

Kvitteringen till slutresultatet 5-5 kom i den 70:e matchminuten efter att Daniel Mossberg trocklat sig igenom VSK-försvaret med bollens goda samarbete. Västerås missade en straff bara minuterna före kvitteringen.