Elitserien: Västerås SK vann toppmötet mot Villa

Andreas Bergwall, Sveriges "mesta landslagsmålvakt".

Andreas Bergwall räddade segern åt Västerås SK när Villa Lidköping gästade ABB Arena. Det två lag som var inställda på att göra få misstag och hålla tätt bakåt. De båda lagen väl och ställningen var 0-0 i första halvlek. Förutom isen som ställde till det så gjorde Andreas Bergwall en jätte räddning när Martin Karlsson åkte igenom hela Västeråslaget. Matchens tvåmålsskytt Joel Broberg gav Villaledningen sjuminuter in i den andra halvleken. Förarbetet svarade Martin Karlsson för. Efter det försa målet blev matchen öppnare.

Mikael Olsson som varit anonym de senaste matcherna i Västerås SK blixtrade till när han tog sig fram på egen hand och satte in kvitteringen till 1-1. Ted Bergström tog tillvara en chans när studsade boll i straffområdet till 2-1. Västerås fick utdelning på en av sina fjorton hörnor när Stefan Edbergs skott slank in genom Villas normalt svår forcerade rus och en lucka mellan spelarna på mållinjen.

Villa gick för att komma i kapp. Johan Esplund tog sig in i straffområdet och bollen hamnade framför Joel Broberg som satte bollen i mål. Villa gjorde ett rejält försök men Västerås lyckades hålla undan.

Villa såg ut att blivit av med korrekt mål i andra halvlek.