Elitserien: Broberg knäckte Hammarbys segersvit

Hammarby segersvit på åtta raka segermatcher bröts mot Brobergs Söderhamn som studsade tillbaka efter onsdagens storförlust mot Villa Lidköping.

Hammarbys förlustfria svit fortsatte dock då man fick med sig en poäng. Matchen slutade oavgjort 1-1 på Zinkensdamm där snö och regn ställde till det en del för spelarna i andra halvlek.

Hemmalaget kom till spel utan Calle Rutqvist som blev skadade i onsdagens match mot Vänersborg. Hammarby hade svårt att ta sig igenom Brobergs försvarsspel och när man väl skapade chans så svarade Henrik Rhenvall för strålande räddningar.

Broberg tog ledningen genom Jonas Engström som höll sig framme när Patrik Hedberg släppte en retur på ett skott från Jesper Thyrén. Broberg gick halvtidsvila med matchens enda mål så långt.

Hammarby drabbades av ett par nya skador. Adam Gilljam och Kalle Spjuth utgick ur matchen.

Hammarby fick en bra start på andra halvlek och även ett snabbt mål. Kvitteringen kom redan efter tre minuter på en hörna. Jesper Jonsson höll sig framme och gjorde 1-1. Några minuter senare ordnade Ilja Gratjev straff för den gröna.  Christoffer Fagerströms straff räddades av Henrik Rhenvall.