Bandy-VM: David Pizzoni Elfving åker till VM – även Stefan Edberg

David Pizzoni Elfving åker till VM. I söndags drabbades Hammarbyspelaren en hjärnskakning i samband med elitseriematchen mot Edsbyn.
Hans medverkan i VM är fortfarande osäker, men han kommer att resa till Chabarovsk med VM-truppen på onsdag.
– Både David och reserven Stefan Edberg kommer att flyga med till VM. När det gäller Davids medverkan får vi avvakta och se hur hans rehabilitering på plats går. Visar det sig att han inte kan spela så har vi i såna fall redan Stefan Edberg på plats, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till svenskbandy.se.
  
Under tisdagen har Svenne gjort en samlad bedömning av läget tillsammans med David och landslagsläkaren Einar Hellquist.
– Jag har stämt av med flera läkare, bland annat Hammarbys lagläkare. Jag har haft tät kontakt med en grupp på Akademiska sjukhuset som driver ett forskningsprojekt med inriktning på hjärnskakningar inom elitfotbollen. De ser inget hinder att David åker med oss. Han har inga blödningar och inga skador syns på röntgenbilderna. Nu följer vi hjärntrappan för Davids rehabilitering. Men vi tänker inte riskera hans hälsa, fungerar det inte så stryker vi honom ur VM-truppen, säger Einar till svenskbandy.se.

VM avgörs i Chabarovsk 29 januari-4 februari. 

Läs också