Elitserien: “Grus & Korn från senaste omgången”

Johans Löfstedt saknades i  Vetlanda BK i går. VBK-tränaren Patrik “Putte” Johansson ger lugnande besked för framtiden.
– Hade det gällt mer hade han spelat, säger Patrik till Vetlanda-Posten. Samtidigt saknades Joakim Hedqvist i Vänersborg. Jocke var före VM-uppehållet stekhet i sin målproduktion. Jocke fanns med i i truppen i bortamatchen mot Vetlanda men kom inte till spel. Vetlandas andre VM-spelare Joakim Andersson satt även han på läktaren. Avstängd efter grovt matchstraff i matchen mot Broberg före VM-uppehållet.

David Karlsson saknades i Villa Lidköping. Skadan, en muskelbristning, som David fick i matchen mot Vetlanda några omgångar före VM-uppehållet har gått vidare till höftböjare. Samtidigt fanns Tobias Backman åter med på Villas avbytarbänk efter efterhängsna problem med diskbråck . Villa är fortfarande obesegrade utan norske landslagsmannen Nikolai Jensen. Nikolai hann inte tillbaka från VM-turneringen för spel i elitserien utan var på väg från Oslo när Villa lämnade Lidköping för Edsbyn.

Oscar Wikblad var febersjuk i går och fanns inte med i Edsbyn.

Två världsmästare spelade i gårdagens elitserieomgång. Det blev seger för Alan Dzhusoev i Hammarby med hela 12-2. Alan svarade för fem poäng. Två mål och tre assist. Tyngre gick det för Vadim Ariphkin och Broberg.

Kalix föll tungt i hemmamötet mot Tellus med hela 1-7. Tellus har därmed i praktiken ordnat ett nytt kontrakt. Utöver den tunga förlusten drabbades man av en skada, muskelbristning, på Olov Englund. Han klev av efter en halvtimme vid ställningen 0-3. Utöver nytt kontrakt för Tellus kan man glädjas åt att junioren Elias Engholm gjorde hela fyra mål.

Eric Lisell har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Motala som skrällvann i den svängiga och målrika matchen mot Broberg med 7-6.
Läs också