Spelarnytt: Villa skriver kontrakt med Victor Pettersson och Sune Gustafsson

Villa Lidköping fortsätter att förse elitserien med spelare.Sp Victor Petersson och Sune Gustafsson är dom två sista pusselbitarna som tillsammans med nio andra spelare, som vuxit fram via projektet, bildar en startuppställning i Elitserien. Lägg därtill damlaget som tog steget upp till elitserien till årets säsong där man klarade nytt kontrakt.
 
Förutom Victor och Sune så är det här spelare som Villa har tagit upp till elitnivå. Joel Broberg, William Arvidsson, Martin Karlsson, Ludvig Johansson, Anton Sandsjö (SAIK), Philip Florén (Motala), Elias Gillgren (Motala), Markus Enander (Tellus) och Christian Älvegran. Kontrakten är skrivna på 1+1 med Sune Gustafsson och Victor Pettersson. Det går därtill lägga till Albin Thomsén i SAIK som fortsatt är junior.

Sune Gustafsson som är ett av herrtruppens senast tillskott är son till före detta Villaprofilen Jörgen Gustafsson (226 mål i Villa). Sune fyller 20 år i april och jobbar till vardags på Ghüring AB.

– Det här känns stort och spännande! All tid man lagt ned på bandyn så ska detta bli det roligaste, än så länge i min karriär. Man ska få träna med de allra bästa, det är ju det här man har tränat för hela sin juniortid, säger Sune.
Sune har den här säsongen spelat i både J20 och för allsvenska Lidköpings AIK. Dessutom tränat och spelat några matcher med Villa Lidköpings herrlag.
– Min säsong har varit riktigt rolig. Jag har matchat varje helg och för det mesta dubbla matcher, det har inte kunnat vara bättre. Efter nyår så blev det nio matcher på elva dagar, i och med att jag var med i A-laget en liten period där också.
Hur har säsongen varit för dig i Allsvenskan?
– Riktigt bra, vi var nära på att nå kvalet. Tyvärr så var det några matcher som vi inte riktigt var på hugget som resulterade i förlust, det var synd. Men bandyallsvenskan har varit bra med tuffa matcher, alla lagen kunde slå alla.
Sune som är en försvarsspelare ser fram emot att få träna med Elitseriens tätaste lag.
– Jag ska försöka att ta mig så långt som möjligt så en bättre start kan man ju inte få. Jag som är en försvarsspelare ska få träna med elitseriens bästa defensiva lag, det kan knappast bli en gynnsammare träningsmöjlighet, avslutar Sune.
 
Victor Petersson har Åby-Tjureda som moderklubb men kom till Lidköping inför gymnasiet. Victor stannar i Lidköping efter de innevarande sista året på De La Gardie-gymnasiet.
– Att ha fått A-lagskontrakt känns jättebra, det har varit ett mål man har haft en tid nu, samtidigt så vet jag att det är få förunnat att få det, så jag är verkligen glad och stolt över det, säger Victor.
Drömmen om att få spela elitseriebandy uppfylldes redan den här säsongen och förutom det så har Victor, likt Sune, spelat både i J20 och Lidköpings AIK.

– Överlag är jag nöjd med min säsong såhär långt, jag har gjort debut både i Allsvenskan och Elitserien, det är något som jag har drömt om sedan jag började med bandy. Jag tycker att både LAIK och J20 har gjort en bra säsong, men samtidigt har vi inte vunnit något än och det är de som räknas.

Hur ska det bli att få möjligheten att träna och spela med Villa?
– Först och främst så är det inte lätt att ta plats i ett elitserielag och speciellt inte i Villa som är ett av Sveriges bästa lag. Men att få träna med Villa tror jag är väldigt bra för min utveckling.
 

Läs också

Latest Posts

Läs också