SM-Semifinal 5: Sandviken klara för final! Daniel Berlin segerskytt i Sudden!

Den femte avgörande matchen i semifinalserien mellan Sandvikens AIK – Hammarby IF gick till sudden. Daniel Berlin blev segerskytt på en hröna

Publik 3 768
Efter en avvaktande inledning har Sandviken tagit ledningen. Christoffer Edlund höll sig framme och bröt den sviten på matcher utan att göra något mål.
SAIK började något bättre och skapade några hörnor och därefter har Hammmarby skapat något mer med två hörnor. Därefter tog SAIK-ledningen.
35 min hade Christoffer Edlund en bra möjlighet att öka på ledningen efter att ha blivit framspelad med ett lyft, men inget mål.
Första halvlek blixtrade till sista minuterna. Först fick Hammarby en hörna där Erik Säfström i SAIK fick tag i bollen och åkte på egen hand i från ett långsamt Hammarby, rundade Carl-Johan Rutqvist och satte matchens andra boll i mål.
I det närmaste direkt på avslag fick Alan Dzhusoev bollen och åkte rakt igenom att väldigt passivt SAIK. Alan gjorde mål och fastställde halvtidsställningen till 2-1.

Avvaktande och försiktigt spel i andra halvlek. 20 minuter kvar av matchen och SAIK tar time out samtidigt som Felix Nyman i Hammarby får en utvisning.
Robin Sundin kvitterar för Hammarby efter att ha blivit frispelad i samband med en frislagsvariant.

Matchen avgjordes på den tionde hörnan som kom i sudden death. Segerskytt Daniel Berlin.