Silly Season: Vilken matchtröja tar uppvaktad Björn Hellman på sig nästa säsong?

Kalix åkte ut ur Elitserien och medieuppgifter (NSD och Kuriren) gör gällande att Villa Lidköping kan vara aktuell för målvakten Björn Hellman.
Björn är en av Kalix främste spelare och fanns med i Svenne Olssons bruttotrupp inför bandy-VM.
– Givetvis lockar ju elitserien så är det, men samtidigt är Kalix i en knipa, säger Björn Hellman till Bandyworld och medger att några klubbar visar intresse. 
Nedflyttningen känns onödig och Kalixtruppen är ett lag för elitserien. Vad gick fel? Håller du med om att ni inte lyckats stänga matcher eller hålla er kapacitet i bortamatcherna?

– Ja du det är något vi måste utvärdera, men känslan är att vi inte fått ihop det från start. Det är många faktorer som spelar in. Men vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt. Sista fem åren har Kalix kvalat någon gång ryker man. Det är tråkigt, riktigt tråkigt, konstaterar Björn Hellman och lägger till. – Vi har haft svårt med målskyttet, sedan har försvarsspelet också segat så det är svårt och säga något specifikt men det har inte funkat på hela året.

Har du kontrakt som gäller för Kalix nästa år?  Eller har du möjlighet och kan du överväga spela för ett elitserielag nästa säsong?
– Mitt kontrakt går ut nu, jag har inte riktigt börja tänka på bandy, man har bara velat gräva ner sig ! Jag ska ta tag i framtiden snart, men givet vis lockar ju elitserien så är det, men samtidigt är Kalix i en knipa. Men men svåra beslut måste tas men jag vill ge alla chans. Vi får se vart jag hamnar och vilka alternativ jag får.

Tidningsuppgifter  säger ju Villa men de har ju kontrakt med Jesper och Jon. Kan Västerås SK vara aktuella för dig?
– Kommer inte kommentera klubbar, du får se vilken matchtröja jag har på mig i framtiden. Det är några som har hört av sig, men efter helgen ska jag börja kolla ordentligt på olika alternativ. Just nu håller jag det öppet och kan erkänna att två klubbar är ivrigare än andra, vi får se vad som händer och vad som dyker upp men jag ska ge alla en chans och det som känns bäst för familjen blir det.
Läs också