Silly Season: Sammanställning på målvaktssidan – Spelar bröderna tillsammans nästa år? Två toppnamn i ryktesflora

Foto: BandyWorld

Just nu cirkulerar rykte om att Svenne Olsson, förbundskapten och sportchef i Broberg, och skyttekungen Christoffer Edlund, Sandvikens AIK, kopplas ihop med Bollnäs GIF. Återstår att se. Bandyworld har gjort en sammanställning över situationen på målvaksfronten vad gäller kontrakt och rykten/spekulationer. Kan bröderna Bergström få spela i samma lag och få möjlighet att vinna SM-Guld tillsamnans? Stannar elitseriens bäste poängplockaren Henrik Kjellsson i Sirius?
Bandyworld har gjort ett försök att nå Svenne Olsson utan framgång med frågan om hans framtida roll som förbundskapten.

Villa Lidköping och Sandvikens AIK har båda sina målvakter Jesper Thimfors, Jon Karlsson, Joel Othen och Anton Sandsjö är kontrakterade för nästa säsong.

Edsbyn har utgående kontrakt med sina målvakter Anders Svensson, Erik Persson och Henric Carlström.

IFK Motala har klart med Jussi Aaltonen ytterligare två år sedan januari tidigare i år. >>
Unge Hugo Lundqvist har utgående kontrakt. Hugo vaktade buren större delen av säsongen i Jussis frånvaro. Hugo svarade för två assist. Lika många som Kimmo Kyllönen och Patrik Hedberg! Joel Othen och David Borvall svarade för tre assist i grundserien. Bäste poängplockare far Henrik Kjellsson.

Sirius kontrakt med Henrik Kjellsson löper ut nu.
Henrik svarade för hela sju assist under elitserien i vinter och var bäste poängplockare bland målvakterna! Ingen uppgift vad gäller kontraktet för Ludvig Jonasson.

IFK Vänersborg
har klart med Kimmo Kyllönen i ytterligare två år. Martin Larsson och Dennis Nilsson saknas uppgift.

Vetlanda David Borwall har ett år kvar på kontraktet. Oskar Löfqvist och Philip Svensk har utgående.

Bollnäs har utgående kontrakt med Patrik Aihonen medan Niklas Prytz har ytterligare en säsong kvar på sitt kontrakt.

Hammarby
har utgående kontrakt med Patrik Hedberg. Uppgift till Bandyworld säger att Hammarbys  målvakt Patrik Hedberg var på väg till Västerås SK men är även sugen på Falu BS som ett alternativ.

Västerås SK jobbar på målvaktssidan.  Micke Campese hoppades för ett par veckor sedan att veta mer om hur man har det på målvaktssidan. Fortsätter Andreas Bergwall ytterligare en säsong till. Är Martin Falks comeback som elitmålvakt “on track”. Vill Filip Mörkdal vara andre målvakt ytterligare en säsong. Filip blev ju utvald till bästa målvakt i Svenska Cupen.

Brobergs Max Bergström har utgående kontrakt med Broberg och kan vara på glid. Max gör ingen hemlighet utav han gärna står i samma lag som brorsan Ted i Västerås SK.
–  Oklart än, är en del klubbar som hört av sig och är mycket att ta ställning till. Jag ser över alternativen och försöker komma till ett beslut, men Det som lockar mest är att spela med min bror inom framtiden och vart det blir vet jag inte än.
Max har placerats i satsande AIK enligt rykten och spekulationer vilket även Kevin Sterner gör.

Björn Hellman, Kalix, har placerats i Västerås tidigare men även till Vetlanda och Villa Lidköping.
Läs också