Spelarnytt: Alexander Zitouni förlänger med Vänersborg

Mittfältaren Alexander Zitouni och IFK Vänersborg har kommit överens om ett treårskontrakt. Alexander kommer få ny position i laget och bli back.
– Jag fick frågan om att skolas om i en ny roll för några veckor sedan. Efter visst funderande och samtal med Ari har jag kommit fram till att ”why not”. Jag vet inte utgången av detta men jag vet ingången och det är att jag ska göra allt jag kan för att komma väl förberedd när vi drar igång på isen i augusti. Dessutom som tidigare så trivs jag väldigt bra med klubb och laget, säger Alexander Zitouni till klubbens hemsida.
– Alexander är en karaktärsspelare som alltid visar stort hjärta. Gör nu sin nionde säsong och därför också en viktig pjäs i vårt lagbygge. Har främst spelat defensiv mittfältare tidigare men kommer nu att skolas om till back. Och genom vårt 3-åriga kontrakt får vi också kontinuitet, kommenterar Tommy Hjert som är spelansvarig i IFK Vänersborg.

Alexander kom till IFK 2010 från Härnösands AIK. Vann J20-guld med IFK 2012. Har dubbla medborgarskap och spelade sin andra VM-turnering för USA i årets Bandy VM i Chabarovsk . Alexander är i slutet av sin utbildning till helikopterpilot på Säve utanför Göteborg.

Läs också