Elitserien: IFK Motala fortsätter att satsa på unga spelare

Elitseriens “Ungdomslag” IFK Motala har gjort sina första nyförvärv under senaste tiden. Dels är det Jonas Enander som närmast kommer från Tellus och dels är det finske U-landslagsspelaren Kasperi Hirvonen. Dessutom har man förlängt med målvakten Hugo Lundqvist, Albin Rohlén och Oskar Nilsson. IFK har nu sexton utespelare och två målvakter klara i truppenFörsta värvningen för året är en ung och lovande finsk u- landslagsspelare. Det är 21 årige Kasperi Hirvonen som är klar för klubben. Kasperi har tidigare spelat med både Rasmus Kettunen och Elias Gillgren i olika finska ungdomslandslag.
– Kasperi är en spännande spelare och han ska bli intressant att följa, säger IFKs klubbchef Pär Beckne
Kasperi som säsongen 2015/2016 vann finska mästerskapen tillsammans med bla bröderna Määttä som idag spelar i Edsbyn är en ytterhalv med en fin passningsklubba. Senaste säsongen spelade Kaspri med Kamparitt och förlorade då finska finalen.

Andra nyförvärvet är östgöten Jonas Enander med Åtvidaberg som moderklubb. Jonas kommer senast från Tellus. Senaste säsongen spelade Jonas 25 matcher och gjorde 18 mål och 3 assist.
– Jonas är ett väldigt bra tillskott för oss. Han har varit med i elitserien i flera år, är duktig på att göra mål och han är en riktig lagspelare. Att han dessutom är östgöte är extra roligt, säger Pär Beckne.

 
IFK Motala har kompletterat sin målvaktstrupp genom att förlänga med sin egen produkt Hugo Lindqvist.

– Oerhört viktigt med Hugo, säger IFKs klubbchef Pär Beckne. Hugo fick sitt stora genombrott förra säsongen med många strålande insatser, jag menar, vem minns inte när han bland annat nollade Kalix i kvalet.
– Jag ser fram emot säsongen och jag kommer göra allt jag kan för att utmana Jussi om första platsen, säger Hugo via klubbens hemsida.
Albin Rohlén har förlängt sitt kontrakt tom säsongen 2019/2020.
– Alltid skönt när egna produkter vill förlänga kontraktet och Albin kommer kunna bli en riktig storspelare i framtiden, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne. Han visade redan i år trots sin ålder vad han kunde och lurade upp många motståndarförsvarare på läktaren, fortsätter Beckne.
– Jag trivs så bra både i klubben och i laget så jag har inte funderat på nåt annat än att spela i IFK, säger Albin. Både jag och laget kommer ha stora möjligheter att bli ännu bättre i framtiden och på den resan vill jag vara med.
Oskar Nilsson, med IFK Motala som moderklubb, har förlängt sitt kontrakt med IFK ytterligare en säsong
– Oskar är en riktig lagspelare som alltid levererar oavsett vilken position han spelar på och såna spelare är oerhört viktiga för en klubb, säger Pär Beckne.
– Jag trivs väldigt bra i IFK och jag känner att jag fortfarande utvecklas och jag kommer göra allt jag kan för att ta en plats i vinters lag, säger Oskar Nilsson.

Läs också