Spelarnytt: Patrik Sjöström klar för utlån till Jenisej

Västerås SK lånar ut Patrik Sjöström till ryska Jenisej. – Det är en stor dröm att få spela här borta i Ryssland, säger Patrik Sjöström till VSKs hemsida. Försvarsspelaren med det ett beryktat hörnskytte ville prova på något nytt i sin bandykarriär.
– Jag kände att det började bli dags att prova något nytt och det ska verkligen bli kul att få bli proffs och bara fokusera på bandy. Sen se lite grann hur bra man kan bli, jag tror att jag kommer växa som både spelare och person.

Patrik Sjöström har ett år kvar på sitt kontrakt med VSK, i kontraktet har Sjöström en så kallad “Rysslandsklausul” som gör att han kan bli utlånad till ett ryskt lag.
– Ska jag komma hem och spela i en svensk klubb framöver så är det klart att det är i VSK jag ska spela. Jag har mycket att tacka klubben för att jag är där jag är idag. Jag har ändå spelat sju år i VSK, fått mycket hjälp och även hjälpt VSK tillbaka till toppen.

Till seriepremiären kommande säsong står en helt ny inomhusarena färdig i Krasnojarsk.
– Vi var och kikade på den häromdagen, den byggs fortfarande och kommer bli jäkligt stor. Vi kommer gå på is i den i september och sedan kommer den stå helt klar till seriepremiären. Det kommer säkert att vara riktigt bra tryck där inne.

– Att få en sån här chans att spela i Ryssland för en rysk klubb är fantastiskt och det är inget vi vill stoppa. Vi ser det om väldigt utvecklande för individen, både som person och spelare. Patrik blir utlånad och efter kommande säsong så har han fortsatt kontrakt med VSK Bandy, säger VSK Bandys players manager Ted Andersson.

För själva VSK-truppen blir det en spelare mindre, men man har samtidigt stärkt upp truppen sedan tidigare.
– Vi tappar absolut en väldigt bra och viktig spelare, samtidigt har vi säkrat upp försvaret där vi har Måns Engström, Stefan Edberg och Rasmus Sjöström. Dessutom har vi andra spelare som definitivt kan ta en försvarsroll.

Tidigare har Anders Bruun, Stefan Edberg och Tobias Holmberg varit över för spel i ryska ligan.

Läs också