Spelarnytt: Arvid Johannisson och Albin Renholm in i Vetlandas A-trupp

Vetlanda BK tar in sin juniorer Arvid Johannisson och Albin Rehnholm till A-lagstruppen.
– Jättekul att få chansen att bli uppflyttad och jag ser det som en stor utvecklingsmöjlighet säger försvararen Arvid Johannisson.

Vetlanda har värvat Axel Ekholm, Emil Fedorov, Viktor Lindqvist och Eetu Peukhuri till säsongen. Nu kompletteras truppen med juniorerna Arvid Johannisson (1999) och Albin Rehnholm (2000). Båda spelarna var med och vann SM-guld med J20 förra säsongen. Rehnholm vann dessutom P18-guld och hann med att debutera i A-laget.
Försvarsspelaren Johannisson ser det som stor möjlighet att nu få träna med A-laget alla pass i veckan.
– Förra året tränade jag lite då och då med A-laget, så det är jättekul att få chansen att bli uppflyttad på heltid.

Arvid har dessutom allsvensk erfarenhet med sin moderklubb Åby Tjureda under fjolårssäsongen.
– Lagen i allsvenskan håller högre och jämnare nivå än J20-lagen. Det kräver mer fysiskt när man spelar mot tyngre och mer erfarna spelare. Därför var det en bra väg att gå för min utveckling, det finns ju en hel del spelare som håller bra nivå i Allsvenskan, säger Johannisson till Veltanda BKS hemsida. Arvid beskriver sig själv som en lugn och stabil försvarare som helst spelar libero men även känner sig trygg som back.
– Jag är väl ingen spektakulär spelare, men försöker bidra med lugn och pondus.

Tränare Patrik Johansson är nöjd med vad han sett hittills av sina unga adepter och säger såhär om Arvid:
– Arvid är en försvarsspelare och libero som var ordinarie både i Åby/Tjureda och vårt J20 förra säsongen. Tuff, fysisk och otroligt stark, väldigt svårt att tro att han är junior när man ser honom. Spännande spelare som är oerhört seriös och som absolut är med och slåss om en plats i backlinjen.

Patrik Johansson om Albin Renholm:
– Albin var med mycket ifjol och körde fullt med oss efter jul. Han fick ju dessutom debutera mot Hammarby hemma när vi hade mycket skador. Spelar som ytterhalv, vilket är en position där vi inte har fått fram så många egna spelare senaste åren. Han går in bra tillsammans med Nyberg och Gälman och är en spelare som ska bli mycket spännande att följa. Uppträder inte som en junior utan är väldigt rejäl i sitt spel.
Sedan tidigare finns Jonathan Svensson i A-truppen. Därutöver kommer Gustav Wallin, Linus Thoresson och Pontus Nordström vara med och träna med A-lag vissa tillfällen.

Läs också