Spelarnytt: Nytt från Tellus – Två ut och en förlängt

IK Tellus Martin Krigh Foto: Fotograf: Kenta Jönsson

Lucas Blom och Joel Pettersson avslutar sina elitsatsningar med Tellus. Två tunga förluster. Positivt för Tellus är dock att Martin Krigh har förlängt sitt avtal med ytterligare tre säsonger.

Martin som kämpat och fortsätter kämpa för att komma tillbaka till elitserien efter sin svåra hälskada förra säsongen är i full träning med laget men något datum för hans comeback är för tidigt att ”sia” om i nuläget, skriver Tellus på sin hemsida.

Sportchef Patrik Järmens:
– Martin har under de senaste säsongerna vuxit ut till en stor ledare hos oss. Med sin personlighet gör han att alla personer runt honom trivs och växer i gruppen. Martin har gjort en fantastisk utveckling med laget och individuellt sedan han kom till oss. Han kom från spel i div. 1 med Helenelund till Tellus i allsvenskan där han fick kämpa hårt för speltiden till att förra säsongen vara en av de bärande spelarna i elitserien innan sin skada. Han har gjort denna resa med extremt hård träning och bra inställning. Något som symboliserar Tellus idag och visar andra i laget vilken väg vi vill gå.

– Martin är ju vår kapten och en viktig pjäs i vårt lagbygge så det känns riktigt kul att veta att han blir kvar hos oss under minst 3 säsonger till. Jag vet att Martin trivs bra i denna miljö och vill fortsätta utvecklas med oss som förening och vara en del av detta.

– Nu hoppas vi bara att han kommer tillbaka och att foten håller men där är vi inte särskilt oroliga längre att den kommer att hålla, men vi och Martin måste skynda långsamt och det får ta den tid det tar. Att bara ha honom tillbaka i omklädningsrummet och i full träning är mycket viktigt för oss och framförallt roligt för Martin. Jag vet hur hårt han slitit sedan i Januari för att kunna vara tillbaka under denna säsong.

Samtidigt meddelar Tellus att två av lagets större profiler, Lucas Blom och Joel Pettersson, lägger sina skridskor på hyllan. Med dem försvinner massor av rutin i laget och två av åldermännen. Det finns nu bara två killar över 30 år när Joel Pettersson slutar.

Det är den civila karriären som behöver mer tid för dem båda och då ges inte möjlighet för bandyspel på högsta nivå.

Lucas Blom, 26 år
Moderklubb: Vetlanda
Andra klubbar: Motala
Position: Back

Joel Pettersson, 31 år
Moderklubb: Köping
Andra klubbar: Frillesås, GAIS, Jönköping Bandy
Position: Mf/ytterhalv

Läs också