Elitserien: SVT sänder finalen och C-more sänder 13 elitseriematcher

Lördag 23 mars avgörs säsongens dam- och herrfinal på Studenternas IP i Uppsala. Båda finalerna kommer att direktsändas i SVT.

– Det är positivt att SVT håller fast vid traditionen att sända bandyfinalerna. Det är en av idrottens stora klassiker och den står sig fortfarande stark, säger Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Peter Hodor.

I vintras tog Skutskär sin första titel på damsidan medan Edsbyn segrade i herrfinalen.

– Vi har en massiv sportvinter i SVT med bland annat tre vintersport-VM, varav två avgörs på hemmaplan. Vi är jätteglada att kunna komplettera detta med en svensk klassiker som bandyfinalerna, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

– Bandyfinalerna i SVT är en klassiker. En vacker sport på en förhoppningsvis vacker vinterdag! Kul att vi kan visa denna folkfest i tv för de som inte kan ta sig till Studenternas, säger SVT:s bandykommentator Chris Härenstam.

Under säsongen 2018/19 kommer C More att sända 13 matcher från Elitserien med start 13 november.

Sportkanalen har under hösten knutit till sig rättigheterna till bland annat SDHL och Basketligan. Sedan tidigare visas några av Sveriges populäraste ligor, som allsvenskan i fotboll, SHL och Handbollsligan i kanalen.

Nu utökar Sportkanalen sitt utbud med svensk sport ytterligare och kommer under vintern att sända 13 matcher från Elitserien i bandy.

– Det känns förstås väldigt kul att kunna fortsätta bredda vårt utbud av högkvalitativ, lokal sport och extra roligt med just bandy som har en lång tradition och en stark förankring hos den svenska idrottspubliken, säger Niklas Supanich, exekutiv producent på TV4 och C More.

Premiären för bandyn på Sportkanalen blir den 13 november och är en repris på fjolårets SM-final, när regerande svenska mästaren Edsbyn tar emot Sandviken.

– Tack vare satsningen på Bandyplay har vi nu möjliggjort ett samarbete med C More Sportkanalen, vilket är väldigt glädjande, säger Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy.

Matcherna går även att streama på cmore.se.

Så sänds Elitserien i bandy på Sportkanalen:

13 nov tisdag 19:00 Edsbyn Sandviken
27 nov tisdag 19:00 Villa Lidköping Sandviken
01 dec lördag 13:45 Motala Västerås
15 dec lördag 15:00 Tellus Sandviken
16 dec söndag 13:45 Hammarby Bollnäs
30 dec söndag 15:00 Västerås Hammarby
04 jan fredag 19:00 Vänersborg Västerås
06 jan söndag 14:00 Sirius Edsbyn
11 jan fredag 19:00 Broberg/Söderhamn Bollnäs
12 jan lördag 13:45 Hammarby Motala
18 jan fredag 19:00 Vetlanda Falu
20 jan söndag 17:30 Broberg/Söderhamn Västerås
12 feb tisdag 19:00 Tba Tba

Biljetterna till Bandyfinalerna 2019 släpps fredag den 7 december. Som förra året kommer en biljett till finaldagen den 23 mars betyda att du som åskådare kan ta del av både dam- och herrfinalen. En biljett för fredagen den 22 mars betyder att du kan ta del av de tre ungdomsfinalerna.

Läs också