Elitserien: Premiär med ”Världsmästarna” vs Tellus

World Cup 2018 Segrare Villa Lidköping Foto: Gunnar A Lundberg

Villa Lidköping och Tellus spelar den första matchen i årets elitserie.

Som de flesta säkert minns så slog Tellus Villa i Sparbankens Arena efter en närmast osannolik vändning i slutskedet av matchen. Det var dock inget undantag, utan Tellus vände eller kom i kapp sent i flera matcher i fjol. Kan Tellus goda moralen och kämpahungern upprepas i år?

Villa Lidköping lyckades inte att ta sin andra Svenska Cup-titel i höst utan föll i turneringens bästa (?) match mot Västerås SK i semifinalen. Villa revanscherade sig i helgen med att ta vinna sin första World Cup-titel i stället.

Var det glädje eller lättnadstår som föll först efter världsmästartiteln?
– Föll det någon tår var det för att jag blev berörd av att se våra materialare så glada, låter Villatränaren Johan Sixtensson meddela med ett glatt leende. I övrigt var det bara glädje, någon press att vinna cupen kände vi inte, mer att vi var väldigt sugna på det.

Gjorde ni något annorlunda inför World Cup efter den knappa förlusten mot Västerås SK som gick hela vägen i Svenska Cupen? Gick ni på får för spelare i Svenska Cupen jämfört med World Cup?
– Skillnaden mot Svenska Cupen var egentligen ”bara” beslutsamheten, lite hårdare jobb och lite mer tydligt i vårt kroppsspråk. Annars gick vi runt på samma antal spelare som i Svenska Cupen förutom att du får ha en senior till i World Cup. Alla spelare är tillgängliga ikväll så det känns bra!

I kväll hittar ni premiärmatchens highlights med målen här på Bandyworld.se

Vilka två lag spelar SM-final i mars 2019? Går Villa hela vägen till final och vinner dessutom sitt första SM-Guld? Matchens direktsänds i SVT.

Vilka lag når kvartsfinal i vinter?

Läs också