Elitserien: Inget stoppade Västerås SK i premiären – TV

#1 Henrik Kjellsson Västerås SK

Inte nog med att trion Simon Jansson, Robin Folkesson och Jacob Bucht var frånvarande i kväll. Dessutom lindrigt matchstraff för målvakten Henrik Kjellson för att tröjnumret inte stämde överens med den officiella laguppställningen. Det tog dock en hel halvlek innan felet upptäcktes så VSK fick ”bara” spela med en man kort i andra halvlek.

Ted Bergström inledde matchens målgörande på en hörna. Jocke Hedqvist reducerade en fin framspelning av Robin Öhrlund. Västerås SK nyförvärv Måns Engström och Robin Andersson från Tillberga gjorde mål i kvällens match varav Robin Andersson gjorde två mål. Robin blev tillsammans Magnus Joneby tvåmålsskytt.

Västerås SK gick till halvtidsvila med 3-1 och drygade ut siffrorna till seger med 8-3 inför nära 2 000 åskådare.

Västerås SK – IFK Vänersborg 8-3 (3-1)
14:34 1-0 Ted Bergström Assist: Magnus Joneby (Hörna)
31:35 1-1 Jocke Hedqvist Assist: Robin Öhrlund
34:17 2-1 Joel Engström Assist: Martin Landström (Hörna)
38:09 3-1 Magnus Joneby Assist: Oscar Gröhn
48:39 4-1 Magnus Joneby Assist: Tobias Holmberg
50:03 4-2 Joakim Johansson Assist: Robin Öhrlund (Frislag)
58:12 5-2 Mikael Olsson Assist: Robin Andersson