Elitserien: Villa fick revansch på Edsbyns IF – TV

Villa Lidköping slog regerande mästarna Edsbyns IF med 5-2 inför drygt 3 000 åskådare. David Karlsson gjorde tre mål och Villa saknade inte möjligheter att vinna med större siffror. Villa fick således revansch på den för så snöpliga vändningen i semifinalserien mot Edsbyns IF i fjolårets slutspel.

Tidig hemmaledning för Villa efter bara 37 sekunder. Joakim Andersson visade prov på sin snabbhet på skridskorna i matchen två gånger blev det mål.

Edsbyn gjorde en riktigt bra första halvlek. Edsbyns kvittering kom relativt omgående genom Oscar Wikblad.

Nya Lidköpings Tidningen uppmärksammade på onsdagen att David Karlsson bara var fyra mål från att nå 1 000 mål i sin karriär i den ryska och svenska högstaligan. I första halvlek gjorde David två mål och det tredje kom i andra halvlek. David ”gick för det” 1000-målet i matchen men det blev ”bara” tre mot regerande mästarna oh det fjärde får vänta ett tag till.

Villa var klart bättre än Edsbyn i andra halvlek och saknade inte chanser för att dryga ut ledningen ytterligare.

Villa Lidköping – Edsbyns IF 5-2 (3-1)
00:37 1-0 Joakim Andersson Assist: Martin Karlsson
04:41 1-1 Oscar Wikblad
21:28 2-1 David Karlsson Assist: Petter Björling
29:37 3-1 Hörna – David Karlsson Assist: Felix Pherson
54:52 4-1 David Karlsson Assist: Jesper Eriksson
73:00 5-1 Joakim Andersson Assist: Felix Pherson
75:51 5-2 Straff Jonas Edling