Elitserien: Edsbyn vann SM-finalreprisen mot SAIK TV-Sammandrag

Tuomas Määttä, Moderklubb Botnia Finland.

Tuomas Määttä blev matchhjälten för Edsbyn med två mål och låg dessutom bakom den matchavgörande hörnan som Jonas Edling satte i mål till 3-1.

Edsbyns fick klara sig utan Hans Andersson efter lårkaka i segermatchen mot Hammarby i helgen. Hans värmde upp inför matchen, men kunde inte spela. Edsbyn fick även klara sig utan Daniel Välitalo som tvingades kliva matchen efter tolv minuter. Befarad hjärnskakning efter kollision med Daniel Berlin.

Målen kom på distansskott och i samband med hörna. Edsbyn gick till halvtidsvila med två distansskott alldeles i slutet av första halvlek.

Sandviken fick tidigt i andra halvlek ett reduceringsmål genom skytteligaledaren Christofer Edlund. Målet kom efter ett skott strax utanför straffområdet. Edsbymålvakten Anders Svensson var inte  helt chanslös på, men bollen rullade in över mållinjen.

Sandviken hade svårt att skapa riktiga målchanser mot ett tätt Edsbyns försvar. Vid ett par tillfällen kunde Edsbyn drabbats av utvisningar. Men Ulrik Bergman valde att fria. Sandviken fick däremot ett par utvisningar. Edsbyns anfall var aningen giftigare och inte minst via hörnorna. I den 73:e matchminuten så satte Jonas Edling det viktiga 3-1-målet på en hörna.

Sandviken jagade på för att försöka nå reducering och kvittering. 3-2 kom på en hörna genom Dennis Henriksen, men någon kvittering lyckades inte Sandviken att få till. Det var Sandvikens andra raka förlust.

Edsbyn är kvar på fjärde plats med samma antal poäng som trean Sandviken som dock har en match mer spelad.

Edsbyns IF – Sandvikens AIK 3-2 (2-0)
41.15 1-0 Toumas Määttä Assist: Daniel Burvall Jonsson
46:13 2-0 Toumas Määttä
45:51 2-1 Christofer Edlund Assist: Daniel Berlin
71:30 3-1 Hörna Jonas Edling Assist: Joakim Svensk
83:31 3-2 Hörna Dennis Henriksen Assist: Daniel Mossberg
Publik: 1 392