Elitserien: Frillesås första elitserieseger kom på Sjöaremossen TV-Sammandrag

Frillesås fick efter fem raka bortamatcher och fem raka förluster äntligen beträda sin hemmaplan för hemmamatch i elitserien. På Sjöaremossen är man svårslagna och det gäller även i elitserien. Det blev 3-0-seger i elitseriepremiären och den fleråriga segersviten fortsätter på hemmaarenan.

Fredrik Brandin gav Frillesås ledningen. Så långt var det Frillesås som ägde boll och var det mest spelande laget. Frillesås gick på anfall och avslut när man väl hade bollen. Albin Rohlén hade ett jätteläge att göra mål för Motala i första men satte bollen utanför. Även Elias Gillgren var Motalas främste spelare i första halvlek och hade ett ypperligt läge att göra mål. Elias blev hakad. Det blev dock bara ett resultatlöst frislag i den situationen. Frillesås gick till halvtidsvila med 1-0. Ett mål som Motalaspelarna protesterade kraftig mot då man hävdade att bollen var över kortlinjen för Fredrik satte bollen i mål.

Inför andra halvlek tyckte IFK Motalas kapten Erik Ivarsson tyckte förhållanden var perfekta vad gäller is och väder. Frillesås fick dock lite bättre tryck i sitt spel i andra halvlek. Precis som Motala hade i den första hade man medvind i andra. Mattias Johansson (officiellt, men vår uppfattning är att det var #17 Jakob Jenefeldt) som gjorde 2-0-målet i en tilltrasslad situation. Men frågan är om bollen gick via IFK Motala-spelare i mål och att det var Jakob Jenefeldt som föste bollen in i mål.
3-0-målet gör återigen Fredrik Brandin. Fredrik tar ner en långboll på volley från Anders Ahlstrand och kan sätta det matchavgörande målet. Motala fick inte till spelet i andra och skapade inte många farligheter i den andra halvleken.

Frillesås har ett tufft spelschema just nu. På onsdag blir det tredje matchen sedan i lördags. Då väntar Västerås. Men det är inte nog med det. På fredag väntar Broberg borta. Men vad gör det när man inkasserat den första historiska elitseriesegern!

Frillesås BK – IFK Motala 3-0 (1-0)
18:31 1-0 Fredrik Brandin
66:58 2-0 Mattias Johansson officiellt (Jakob Jenefeldt tror Bandyworld)
84:03 3-0  Fredrik Brandin Assist: Anders Ahlstrand