Elitserien: Klar seger för Villa på ett snöigt Zinken TV-Sammandrag

Elitserien Hammarby Villa Lidköping 2 7 Skärmklipp Bandyplay

Hammarby lyckades inte hämta upp underläget i slutminuterna som man gjorde i fjolårets match mot Villa Lidköping. 1-5 blev 5-5 under de sista tjugo minuterna. I år var ställningen 2-6 till Villa. Men Villa höll undan och drygade i stället ut ledningen och vann med 2-7.

Det var dåliga isförhållanden med nederbörd och kraftig vind med långbollar som resultat. Jesper Eriksson gav Villa ledningen när han höll sig framme på en målvaktsretur från Hedberg efter att Joel Broberg hade en chans. Hammarby reducerade och kvitterade genom två hörnmål. Landslagsaktuella David Pizzoni Elfving och Adam Giljam målskyttar. Villa kvitterade genom Joakim Andersson på en hörna. Det blev inga ytterligare mål på matchens totalt 18 hörnor. I stället återgav Martin Johansson Villa ledningen på ett frislag till 2-3. När andra halvlek startade var det mycket snö kvar på isen. Villa ökade dock på ledningen till 4-2 direkt i början av andra halvlek när bollen studsade Villas väg. Hammarby tog timeout. Men speluppehållet blev längre än så för efter påtryckningar av spelare valde domare Jonas Kandell att isen skulle köras av igen. David Pizzoni Elfving utgick från matchen skadad. David Karlsson ökade på Villas ledning till 2-5 på straff. Joakim Andersson gjorde därefter 2-6 hans tredje mål för kvällen. Tim Persson fastställde slutresultatet till 2-7.

Nu väntar ett kort landslagsuppehåll. Fem spelare från Hammarby och fyra från Villa Lidköping till helgens fyrnationsturnering i Rättvik.

Hammarby IF – Villa Lidköping 2-7 (2-3)
10:41 0-1 Jesper Eriksson
15:29 1-1 Hörna David Pizzoni Elfving Assist: Jesper Jonsson
16:51 2-1 Hörna Adam Gilljam
38:04 2-2 Hörna Joakim Andersson Assist: Johan Esplund
40:59 2-3 Frislag Martin Johansson
45:36 2-4 Joakim Andersson Assist: Martin Karlsson
61:36 2-5 Straff David Karlsson