Elitserien: Edsbyn vände och vann mot Vänersborg – TV-Sammandrag

Elitserien Edsbyn IFK Vänersborg 5-4 Skärmklipp Bandyplay

Vänersborg fick en flygande start mot Edsbyn. Tre mål på sina första tre hörnor. En retroaktiv utdelning för Vänersborg som inte gjort något hörnmål sedan bortamatchen mot Villa Lidköping för några matcher sedan.

Mellan Vänersborgs första och andra hörnmål satte Edsbyn högt tryck på Vänersborg. Edsbyn hade två avslut varav ett i stolpen under den perioden, första kvarten.

Edsbyn reducerade till 1-2 i den 27:e matchminuten genom Daniel Burvall Jonsson. Men det var Vänersborg som bjöd på ett riktigt bra anfallsspel.  Även om 1-3 till Vänersborg kom på ytterligare en hörna så kom det efter ett fint anfall med framförallt Robin Öhrlunds soloprestation som vaskade fram hörnan som gav målet.

Edsbyn reducerade till 2-3 genom Martin Frid på en hörna. Det kändes nog aningen onödigt och snöpligt för Vänersborgarna. Niklas Nykqvist fixade utökad ledning till 2-4 för Vänersborg efter en fin soloprestation med bra avslut. Edsbyn saknade inte chanser men Vänersborg hade fortsatt kontroll på matchen i slutet av första halvleken med viss hjälp av en Edsbynutvisning.

Edsbyn ökade tempot i andra halvlek och Vänersborg fick inte sitt anfallsspel att fungera. Edsbyn fick dessutom ett tidigt reduceringsmål i början av andra halvlek till 3-4 genom Tuomas Määttä som tillsammans med Hans Andersson ställde till med stora besvär för Vänersborg och kom runt på kortlinjen gång på gång. Martin Frid kvitterade till 4-4 när femton minuter återstod. Det avgörande 5-4-målet för Edsbyn kom på en diskutabel hörna. Målskytt för andra gången i matchen Tuomas Määttä.

Edsbyn vann rättvist efter att ha dominerat helt i den andra halvleken. Vänersborg slaravae bort bollar på mittfältet. Målvakten Kimmo Kyllönen var bäst i Vänersborgslaget.

Edsbyns IF – IFK Vänersborg 5-4 (2-4)
03:08 0-1 Hörna – Emil Wiklund Assist: Robin Öhrlund
13:11 0-2 Hörna – Juho Liukkonen Assist: Robin Lundquist
26:46 1-2 Daniel Burvall Jonsson Assist:  Tuomas Määttä
28:08 1-3 Hörna – Johan Koch
30:05 2-3 Hörna – Martin Frid Assist: Daniel Burvall Jonsson
31:39 2-4 Niklas Nyqvist Assist: Viktor Hjelm
51:03 3-4 Tuomas Määttä Assist: Daniel Burvall Jonsson