Tränarnytt: Esa Määttä klar för fortsättning med Sirius

Nu är det klart att Sirius Esa Määttä fortsätter som huvudtränare för A-laget även nästa säsong, säsongen 2019/2020, det skriver Sirius Bandy.
Inför den här säsongen värvades Esa Määttä som ny huvudtränare i Sirius. Avtalet skrevs på 1+1 år och i och med att ingen av parterna väljer att utnyttja uppsägningsklausulen, betyder det att Esa kommer fortsätta leda Sirius herrar även över nästa säsong – minst.

– Det känns väldigt bra nu när allting är klart men det har inte varit helt lätt att ta ett beslut. Det har varit en jättestor utmaning att flytta till Sverige och jag har tänkt mycket på mitt privatliv innan jag fattade något beslut. Jag måste berömma min fantastiska fru Manna, hon är lika mycket inblandad i det här beslutet. Jag har en underbar fru som har levt med mig och min bandy i 35 år, säger Esa Määttä i en intervju som återges på Sirius hemsida.

Att det nu är klart glädjer även Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.
– Jag är nöjd med att vi kommit överens om en fortsättning. Esa har redan nu, på kort tid, visat prov på sin förmåga att få spelare att växa. Jag tror på det här upplägget och vi har något bra på gång, säger Jimmy Helmersson.

Det finns främst tre stora anledningar till att Esa väljer att fortsätta.
– Den största och viktigaste anledningen är våra spelare. Jag jobbar väldigt gärna med dem, jag trivs väldigt bra med det här laget. Det är så kul att killarna verkligen har visat att de vill utvecklas som bandyspelare. De är beredda på att jobba hårt och de gör dem saker vi kommer överens om, säger han och fortsätter:
– En annan anledning är hur Sirius är som förening. Jag gillar hur Sirius jobbar och där måste jag berömma Jimmy för hans jobb och hans inställning, hans sätt att vilja utveckla föreningen och göra den bättre. Och alla funktionärer och människor som jobbar runt föreningen för att ge oss så bra förutsättningar som möjligt. Sirius är en jättebra förening på alla sätt, säger Esa Määttä.
Och den tredje anledningen är stödet från läktaren.
– Det är alltså helt underbart när man tänker på Västra Sidan. De lever som våra supportrar, de hejar på oss trots att vi ligger under och sjunger hela matcherna. De åker med oss på bortamatcher och stöttar oss hur det än går i matchen. Dem och Uppsalapubliken är fantastiska, säger Esa Määttä.

En väldigt viktig pusselbit är nu lagd för kommande säsongs lagbygge – ett arbete som tar fart nu.
-Nu handlar det om att göra klart med en grundstomme av truppen. Vi har sju spelare klara och vi ska boka in möten med alla de övriga den närmsta tiden. Vi vill ha så mycket som möjligt klart, så tidigt som möjligt, för att skapa arbetsro och kunna fokusera på utveckling, avslutar Jimmy Helmersson.
Dela

Läs också